Βίκυ Χατζηβασιλείου, ένα υπέροχο σώμα, σαν ψεύτικο [εικόνες] - iefimerida.gr

Βίκυ Χατζηβασιλείου, ένα υπέροχο σώμα, σαν ψεύτικο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τηλεπαρουσιάστρια έχει ένα από τα ωραιότερα σώματα της σόου μπιζ, το οποίο διατηρεί με καλή διατροφή και πολλή άσκηση. Μίλησε στο περιοδικο People για όσα κάνει για να το διατηρήσει. Το περιοδικό People είναι ένθετο στο Πρώτο Θέμα.

Ενα κορμί να το ζηλεύεις:
Θα έλεγα να μην το ζηλεύουν και ο καθένας να προσπαθήσει να έχει μια καλή φυσική κατάσταση. Δεν είχα ποτέ κάποιο πρότυπο. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια δεν ήξερα καν, ότι έχω ωραίο σώμα. Δεν ήταν αυτός ο στόχος μου. Ήθελα μόνο να έχω ένα σώμα υγιές, που αθλείται, που άκουγα τις ανάγκες του.

Βίκυ Χατζηβασιλείου, ένα υπέροχο σώμα, σαν ψεύτικο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τι έχει στερηθεί:
Νιώθω πως έχω κάνει τις σωστές επιλογές. Για παράδειγμα στο σπίτι δεν μπαίνει Cola ή αναψυκτικό. Για άλλους, είναι στέρηση. Για εμένα είναι ευχαρίστηση. Έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που δεν μου αρέσει να αγοράζω αναψυκτικά. Έχω πιέσει τον εαυτό μου; Μπορεί. Έχω ισχυρή αυθυποβολή. Έχω να πιω πάνω από 20 χρόνια αναψυκτικά. Θα κάνω μόνη μου να πιω μια σόδα με φρέσκο λάιμ. Δεν θα πιω Cola που έχει δύο κουταλιές ζάχαρη και φουλ καφεΐνη. Τι θα μου προσφέρει;

Αθληση και υγεία:
Έγραψα το πρώτο βιβλίο πριν από δέκα χρόνια, ενώ το site μου www.omorfamystika.gr είναι στον αέρα εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτά όλα υπάρχουν μέσα εκεί. Αν δεις τι έχω γράψει στο πρώτο βιβλίο θα καταλάβεις πως αυτό είναι στάση ζωής και δεν είναι απλά «θέλω να έχω ένα ωραίο σώμα ή να είμαι λεπτή». Όταν αθλούμαι νιώθω ευτυχισμένη, πλήρης. Αυτή είναι η πρώτιστη ανάγκη μου που με οδηγεί. Γιατί όταν αθλείσαι παράγονται οι ενδορφίνες, που είναι οι ορμόνες της πληρότητας και της ευχαρίστησης. Και έτσι, έχει αποτελέσματα και στο σώμα. Όταν είναι καλά η ψυχή σου τότε και το μυαλό σου λειτουργεί καλύτερα. Γιατί υπάρχει καλύτερη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αναπαράγονται πιο εύκολα τα εγκεφαλικά κύτταρα… Αυτό είναι το «νους υγιής εν σώματι υγιή». Από εκεί ξεκινάει. Πώς γίνεται σε ένα σώμα που νοσεί να υπάρχει ευχαρίστηση; Είναι δύσκολο. Είναι μια αλυσίδα με κρίκους τη νόηση, την ψυχική ευεξία και τη σωματική υγεία. Δεν υπάρχει αλυσίδα αν σπάσει έστω ένας κρίκος.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι 51 ετών.

Βίκυ Χατζηβασιλείου, ένα υπέροχο σώμα, σαν ψεύτικο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι τροφές που αποκλείει:
Τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθώ να αποφεύγω τη γλουτένη, όχι ότι είμαι εμμονική με αυτό. Δεν έχω αλλεργία, έχω απλώς μια δυσανεξία, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρώ πως έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Επίσης, έχω μειώσει πολύ την κατανάλωση ζάχαρης. Προτιμώ τα φυτικά γλυκαντικά, όπως είναι το σιρόπι αγαύης, που είναι ένας κάκτος του Μεξικού και ο καθένας μπορεί να το βρει σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα. Η ζάχαρη ταϊζει τα καρκινικά μας κύτταρα και δεν τη θέλω. Γενικότερα, οτιδήποτε είναι τεχνητό και προϊόν εργαστηρίου θα πρέπει να το αποφεύγουμε. Με μια γενική φράση θα έλεγα πως είναι προτιμότερο να προτιμάς ό,τι πωλείται στον πάγκο της λαϊκής (φρέσκα φρούτα και λαχανικά) παρά στα ράφια του super market.

Tα πιάτα που μαγειρεύει:
Κάνω ψάρι αχνιστό με ούζο και μάραθο, που είναι ένα πολύ ελαφρύ και υγιεινό πιάτο. Κάνω μια καταπληκτική μους σοκολάτας που είναι μακροβιοτικό γλυκό αφού δεν περιέχει γάλα, ζάχαρη και αβγά, παρά μόνο γάλα καρύδας και bitter σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Είναι πολύ ωραίο στη γεύση και υγιεινό. Μαγειρεύω τα πάντα, αλλά προσπαθώ να αποφεύγω τα βαριά και ανθυγιεινά φαγητά, αυτά που είναι νόστιμα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουμε. Αν βρίσκομαι κάπου έξω θα φάω, αλλά δεν θα το μαγειρέψω στο σπίτι. Επίσης αποφεύγω τα τηγανιτά. Προτιμώ τις τροφές σε άλλες μορφές παρασκευής γιατί το τηγάνισμα δημιουργεί καρκινογόνες ουσίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ