Επιστρέφει την εντολή ο Μεϊμαράκης, την παραλαμβάνει ο Λαφαζάνης - iefimerida.gr

Επιστρέφει την εντολή ο Μεϊμαράκης, την παραλαμβάνει ο Λαφαζάνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να πάει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να παραδώσει τη διερευνητική εντολή που έλαβε την Παρασκευή. Ακολούθως θα την λάβει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Μεϊμαράκης παρέλαβε τη διερευνητική εντολή την Παρασκευή και μέσα στις τρεις ημέρες που ακολούθησαν είχε ραντεβού με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αλλά και τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να απορρίψει την πρόσκληση για συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη αποτέλεσε αφορμή για νέο πόλεμο ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της Συγγρού να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την άρνηση του κ. Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέγει την οδό της πόλωσης του κλίματος με μια απάντηση στην οποία άφηνε πρωτοφανή υπονοούμενα για πρόεδρο άλλου κόμματος, κατηγορώντας τον ότι φοβάται τις εκλογές και ότι είναι... προσωρινός.

Εφόσον λοιπόν η διερευνητική εντολή που είχε λάβει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν τελεσφόρησε, σήμερα αναμένεται να την επιστρέψει, ενώ όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ακολούθως θα την παραλάβει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οπως έχει ήδη προαναγγείλει, ο κ. Λαφαζάνης θα εξαντλήσει το προβλεπόμενο συνταγματικά τριήμερο προκειμένου να έχει επαφές με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς. Οπότε αναμένεται να επιστρέψει την εντολή την Πέμπτη. Η εντολή που θα παραλάβει ο κ. Λαφαζάνης δεν αναμένεται να τελεσφορήσει και έτσι την Πέμπτη αναμένεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων για να επιβεβαιώσει την αδυναμία. Κατά το Σύνταγμα ακολούθως θα πρέπει να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ να συμμετέχουν σε μια τέτοια κυβέρνηση, είναι πιθανό να μην συγκληθεί καν το Συμβούλιο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες και ο Προκόπης Παυλόπουλος να προχωρήσει τις διαδικασίες για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης. Αυτό αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, όταν και, πιθανότατα, θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ