Στο επίκεντρο των συζητήσεων το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Στο επίκεντρο των συζητήσεων το ελληνικό χρέος

G20
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο της Συνόδου της Ομάδας των G20 στο Παρίσι θα βρεθεί η κρίση στην Ευρωζώνη, αλλά και η υπόθεση της Ελλάδας. Οι υπουργοί Οικονομικών των ισχυρών χωρών θα ενημερωθούν για τις προτάσεις της γαλλικής και της γερμανικής πλευράς σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, αλλά και για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις στο τραπεζικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.

«Η συνάντηση αυτή λαμβάνει χώρα σε μια φάση που απόλυτη προτεραιότητα για να είναι επιτυχής η Σύνοδος των G20 είναι να βρεθούν οι τρόποι για τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης» δήλωσε πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε προαναγγείλει ότι η Ευρωζώνη θα προσέλθει στη σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου με μια ενιαία πρόταση σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Διαψεύστηκε όμως καθώς ακόμη δεν έχουν υπάρξει σημεία σύγκλισης των γαλλογερμανικών προτάσεων όσον αφορά στο ρόλο του EFSF στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Στη Σύνοδο αναμένεται να εξετασθεί και το θέμα της απομείωσης των ελληνικών ομολόγων, εν μέσω αναφορών για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που θα αγγίζει ακόμη και το 50%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ