Γεννηματά: Δεν βγαίνει κυβέρνηση - Σύντομα εκλογές γιατί το Grexit καραδοκεί - iefimerida.gr

Γεννηματά: Δεν βγαίνει κυβέρνηση - Σύντομα εκλογές γιατί το Grexit καραδοκεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης συνεχίζοντας τις επαφές του με πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο κ. Μεϊμαράκης συνομίλησε επί μία περίπου ώρα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όπου δεν προέκυψε κάποια έκπληξη,.

Αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι δεν προκύπτει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή «με ευθύνη του κ. Τσίπρα» και τόνισε πως «οποιαδήποτε καθυστερηση μπορεί να έχει επιπτώσεις για τη χώρα».

Μάλιστα προειδοποίησε ότι οι διαδικασίες για εκλογές πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα, καθώς «το Grexit βρίσκεται ακόμα στις αυλές μας».

Όπως είπε, οι συνταγματικές προβλέψεις θα πρέπει να τηρηθούν, «όμως όλοι εμείς δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αβεβαιότητας και της αδράνειας».

Χαρακτήρισε ως «επιζήμια για τη χώρα» την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για εκλογές και τον κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό.«Πάει σε εκλογές προκειμένου ο κόσμος να μην αντιληφθεί τις συνέπειες του Μνημονίου» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να κυερνηθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, «γι' αυτό η προσπάθεια μας εχει στόχο να αναδείξουμε τον τρίτο εναλλακτικό πόλο που μπορεί να αποτελεσει την ευγγήση για θετικές λύσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε «ιδιαίτερα αισιόδοξη» σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «έχει γίνει κατανοητό ότι έχει αδικήθηκε», ενώ προέβλεψε σημαντική επιστροφή στελεχών σε όλη την Ελλάδα».

Στις 18.00 ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί επίσης και με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη

Γεννηματά: Δεν βγαίνει κυβέρνηση - Σύντομα εκλογές γιατί το Grexit καραδοκεί | iefimerida.gr 0
Γεννηματά: Δεν βγαίνει κυβέρνηση - Σύντομα εκλογές γιατί το Grexit καραδοκεί | iefimerida.gr 1
Γεννηματά: Δεν βγαίνει κυβέρνηση - Σύντομα εκλογές γιατί το Grexit καραδοκεί | iefimerida.gr 2

Μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ με δημοσιογράφους στη Βουλή ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι σκοπεύει να πάρει τηλέφωνο τον Αλέξη Τσίπρα και να του ζητήσει συνάντηση.

«Είναι ανοιχτό. Πιθανότατα να υπάρξει μια επικοινωνία», είπε σήμερα στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιδιώξει ακόμη συνάντηση και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όχι όμως και με τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ένα ενδεχόμενο που συζητήθηκε μετά τη χθεσινή σχετική αναφορά του κ. Μεϊμαράκη.

«Εξαρτάται ποιο θα είναι το τρίτο κατά σειρά κόμμα, αν είναι ο κ. Λαφαζάνης. Πιθανότατα θεσμικά να δει και τον κ. Λαφαζάνη», εξήγησε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε τα συνταγματικά περιθώρια».

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα καταθέσει την Δευτέρα το πρωί την διερευνητική εντολή που έχει λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να πάρει την σκυτάλη η «Λαϊκή Ενότητα» και ο Π. Λαφαζάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ