Και η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ισπανία - iefimerida.gr

Και η Standard & Poor's υποβάθμισε την Ισπανία

οίκος αξιολόγησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor΄s. Μια εβδομάδα μετά τον οίκο Fitch, ήρθε η σειρά της Standard & Poor's να υπαβαθμίσει την Ισπανία σε AA- από AA.

Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται, μεταξύ άλλων, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας και το υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα στην Ισπανία. Επισημαίνει δε πως πάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι στις προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας λόγω της υψηλής ανεργίας, των δυσμενέστερων οικονομικών συνθηκών, των υψηλών επιπέδων του χρέους στον ιδιωτικό τομέα και της πιθανής επιβράδυνση στις οικονομίες των εμπορικών εταίρων της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Οκτωβρίου ο Fitch είχε επίσης υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Ισπανίας, κατά δύο βαθμίδες, στο AA-, με αρνητικές προοπτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ