Ποιες είναι οι αλλαγές που χειροτερεύουν το νέο μισθολόγιο - iefimerida.gr

Ποιες είναι οι αλλαγές που χειροτερεύουν το νέο μισθολόγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το 60% του βασικού μισθού θα πληρώνονται στο εξής όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγουν στην εφεδρεία και παράλληλα βρουν οποιαδήποτε δουλειά, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση προχώρησε χτες σε αλλαγές που αλλάζουν επί τα χείρω το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο:

  • Το νέο μισθολόγιο θα καλύπτει πλέον και υπάλληλους στις γραμματείες των δικαστηρίων και εισαγγελιών, των  υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και τους μόνιμους αγροτικούς γιατρούς, υπαλλήλους της Βουλής, διοικητικούς υπάλληλους των Ανεξάρτητων Αρχών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, υπάλληλους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, υπαλλήλους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και ιερείς
  • Η οικογενειακή παροχή, που αντικαθιστά το οικογενειακό επίδομα, ορίζεται για υπάλληλο με ανήλικα παιδιά στα 50 ευρώ για το πρώτο παιδί, 70 ευρώ για δύο παιδιά, 120 ευρώ συνολικά για τρία παιδιία, και σε 170 ευρώ για τέσσερα παιδιά, ενώ θα προσαυξάνεται κατά 70 ευρώ για κάθε ακόμα παιδί.
  • Αναπροσαρμόζονται τα επιδόματα εθύνης για τα στελέχη του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιφερειακοί διευθυντές θα λαμβάνουν 900 ευρώ,  προϊστάμενοιε των Δ/νσεων Εκπαίδευσης θα λαμβάνουν 450 ευρώ, σχολικοί σύμβουλοι 400 ευρώ, διευθυντές λυκείων 350 ευρώ, διευθυντές γυμνασίων και επαγγελματικών σχολών 250 ευρώ
  • Το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων που καταβάλλεται στους υπαλλήλους ισούται με ποσό μέχρι 50% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και με ποσό μέχρι 100% ενός βασικού τους μισθού, εφόσον επέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω. Στους υπαλλήλους που πέτυχαν τους δημοσιονομικούς στόχους σε ποσοστό άνω του 90% καταβάλλεται προσαύξηση 15%, όχι του μηνιαίου βασικού μισθού τους, αλλά γενικά του βασικού τους μισθού.
  • Στις ΔΕΚΟ οπου το δημόσιο είναι πλειοψηφών μέτοχος και ασκεί τη διοίκηση το μέσο κατά κεφαλή κόστος των  αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 1.900 ευρώ το μήνα.
  • Για όλες τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, το μέσο κατά κεφαλή κόστος των αποδοχών των όλων των υπαλλήλων δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντίστοιχου κόστους της επιχείρησης.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ