Στα «μαλακά» έπεσε ο τέως δήμαρχος Διονύσου και νυν μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια, λόγω της παράνομης απασχόλησης 10 συμβασιούχων.
Οπως έκρινε η επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 204/2015 απόφασή της ο κ. Καλαφατέλης θα παραμείνει επί 20ημερο εκτός του Δήμου Διονύσου. Το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή του με την οποία ζητούσε να «παγώσει» προσωρινά την απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής που τον έθεσε σε προσωρινή αργία, μέχρι να εκδοθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχει ήδη καταθέσει.
Το πειθαρχικό παράπτωμα διαπράχθηκε από τον κ. Καλαφατέλη κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο που είχε την ιδιότητα του προέδρου του Δήμου Διονύσου (πρώην Κοινότητα Κρυονερίου), ενώ σήμερα κατέχει την ιδιότητα του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του εν λόγω Δήμου.
Ο κ. Καλαφατέλης υπό την ιδιότητα του προέδρου του Δήμου Διονύσου, απασχολούσε 10 συμβασιούχους παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τη δικαστική μάχη μονιμοποίησης τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το Πρωτοδικείο αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν οι συμβάσεις των 10 απασχολούμενων να μετατραπούν σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
Παρ΄ όλα αυτά, ο κ. Καλαφατέλης συνέχισε να απασχολεί τους 10 συμβασιούχους στον Δήμο στηριζόμενος στην «προσωρινή διαταγή» που είχαν λάβει εκείνη πριν την έκδοση της απορριπτικής για αυτούς απόφασης του Πρωτοδικείου.
Η προσωρινή διαταγή υποχρέωνε στο εν λόγω Δήμο να απασχολεί τους 10 συμβασιούχους μέχρι να εκδοθεί οριστική δικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο.
Κατόπιν αυτών κρίθηκε ότι ο κ. Καλαφατέλης τέλεσε από βαριά αμέλεια το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια, παραλείποντας να παρακολουθήσει, όπως όφειλε, την εξέλιξη της δικαστικής εκκρεμότητας, αλλά και να ελέγξει τις συνθήκες απασχόλησης κι αμοιβής των απασχολούμενων στον Δήμο.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας την αίτηση του κ. Καλαφατέλη, επισημαίνει ότι δεν μπορεί να αναστείλει πειθαρχική απόφαση, καθώς η άμεση εκτέλεση της επιβάλλεται από λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούςς του πρώην δημάρχου, όπως είναι περί ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης που θα υποστεί από την εκτέλεση της πειθαρχικής, κ.λ.π.