Ο Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα αλλά προειδοποιεί: Εχετε δρόμο ακόμη - iefimerida.gr

Ο Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα αλλά προειδοποιεί: Εχετε δρόμο ακόμη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, από «CC» σε «CCC» προχώρησε ο οίκος Fitch.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα στο «C», ενώ αναβάθμισε κατά μια βαθμίδα το Country Ceiling στο «B-» από «CCC».

Αυτό έγινε μετά τις θετικές προοπτικές που διαγραφονται μεταξύ Ελλάδας-πιστωτών για την τελική συμφωνία.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τη 14η του Αυγούστου ανάμεσα στην Ελλάδα και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με το πλαίσιο για ένα τρίτο επίσημο πρόγραμμα διάσωσης έχει μειώσει τον κίνδυνο αθέτησης Ελλάδα του ιδιωτικού τομέα τις υποχρεώσεις του χρέους της», αναφέρει ο οίκος σε σχετικό σημείωμα.

Ωστόσο, τονίζει πως «οι κίνδυνοι για την επιτυχία του προγράμματος παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Θα πάρει κάποιο χρόνο για την εμπιστοσύνη που πρέπει να αποκατασταθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο καθυστερημένων κριτικών του προγράμματος. Εν τω μεταξύ, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει απρόβλεπτη».

«Έτσι, η Ελλάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νέα συμφωνία.

Πρώτον, η Ελλάδα και οι πιστωτές της εξακολουθούν να αγωνίζονται σε ένα φαινομενικά περιχαρακωμένο ΔΝΤ, το οποίο δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια ελληνική διάσωση που δεν περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του χρέους.

Επιπλέον, το σχέδιο στην Ελλάδα για την ιδιωτικοποίηση 50 δισεκατομμύρια € σε περιουσιακά στοιχεία είναι, όπως έχουμε αναφέρει σε τεντωμένο σχοινί», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οίκος Fitch αναβάθμιση Ελλάδα «CCC»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ