Ο Λευκός Οίκος προσέλαβε τον πρώτο διαφυλικό υπάλληλό του - iefimerida.gr

Ο Λευκός Οίκος προσέλαβε τον πρώτο διαφυλικό υπάλληλό του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, επίσημα, την πρώτη πρόσληψη στην ιστορία του, της πρώτης διαφυλικής γυναίκας. Πρόκειται για την Raffi Freedman-Gurspan, η οποία αναλαμβάνει χρέη υπεύθυνης προσλήψεων διοικητικού προσωπικού.

Μια ενέργεια που έρχεται να προστεθεί στη δημόσια στήριξη που έχει εκφράσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών ανθρώπων.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος προς το παρόν περνά τις καλοκαιρινές διακοπές του στο Μάρθας Βίνεγιαρντ της Μασαχουσέτης, αρχικά ήταν αντίθετος στους γάμους ομοφυλοφίλων. Το 2012 όμως άλλαξε γνώμη και έκτοτε βοήθησε να τερματιστεί η πολιτική του "μην ρωτάς, μην το λες" που εμπόδιζε τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες να υπηρετούν στον στρατό.

Η Βάλερι Τζάρετ, μια σύμβουλος του προέδρου που ασχολείται με θέματα της κοινότητας των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών, σημείωσε ότι η πρόσληψη της Φρίντμαν-Γκάρσπαν αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του προέδρου.

Η Raffi Freedman-Gurspan έχει διατελέσει τα τελευταία χρόνια σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου για τα δικαιώματα των διαφυλικών γυναικών. Εχει διαδραματίσει επίσης σημαντικό ρόλο στην προάσπιση των δικαιωμάτων των διαφυλικών ατόμων, με σημαντικότερη στιγμή τη νομοθέτηση για τη διαφορετική διαχείριση των διαφυλικών ατόμων στις φυλακές.
«Η πρόσληψη της Raffi Freedman-Gurspan αποτελεί χωρίς αμφιβολία στιγμή ορόσημο για τα δικαιώματα των διαφυλικών προσώπων και είμαστε απόλυτα σίγουροι πως τόσο οι ικανότητες όσο και ο ζήλος της θα κάνουν τη διαφορά» τόνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης της Raffi Freedman-Gurspan.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λευκός Οίκος διαφυλικός υπάλληλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ