Πολιτικό χάος στην Τουρκία - Οδεύει σε πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Πολιτικό χάος στην Τουρκία - Οδεύει σε πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτικό χάος την Τουρκία καθώς η χώρα οδεύει σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που είχε λάβει τον Ιούλιο. Η παράδοση της εντολής έγινε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο και την επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η προεδρία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το εθνικιστικό ΜHP.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπεσίρ Αταλάι, είπε ότι το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την 12η Σεπτεμβρίου, πριν από τις επικείμενες εκλογές. Το συνέδριο αυτό θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το AKP στις εκλογές.

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 23 Αυγούστου ο πρόεδρος θα πρέπει να αναθέσει σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε νέες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο.

Νωρίτερα, το CHP είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διακομματική υπηρεσιακή κυβέρνηση, εάν δεν συμμετείχε σε αυτή το φιλοκουρδικό HDP.

Από την πλευρά του, το HDP ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτό στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε διακομματική υπηρεσιακή κυβέρνηση, εάν χρειαστεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ