Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο - 4 καναντέρ και ένα ελικόπτερο στη μάχη με τις φλόγες - iefimerida.gr

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο - 4 καναντέρ και ένα ελικόπτερο στη μάχη με τις φλόγες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στην Καλλιθέα Ξυλοκάστρου, παρά τον αγώνα που δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με ενενήντα περίπου πυροσβέστες και μεγάλο πεζοπόρο τμήμα.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν τέσσερα καναντέρ, ένα ελικόπτερο, 92 πυροσβέστες και 26 οχήματα. Παράλληλα συνδράμουν δύο βυτιοφόρα της τοπικής αυτοδιοίκησης και πέντε ιδιωτικά.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 13:25 το μεσημέρι καίει περιοχή με χαμηλή δασική βλάστηση, λίγα πεύκα και οπωροφόρα, ενώ είναι σε δύσβατο σημείο και δεν απειλεί κατοικίες.

Η φωτιά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, καίει σε χαράδρα και η κατάσταση είναι καλύτερη. Πρόσθεσε πως έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος και δεν απειλούνται χωριά - ενώ έφυγαν και τα υπόλοιπα πενήντα παιδιά από την μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό, που είχαν παραμείνει νωρίτερα το απόγευμα κατά την εκκένωσή της, και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καναντέρ φωτιά Ξυλόκαστρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ