«Δεν θα υπάρξει πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά και του ενδεχομένου διεξαγωγής εκλογών.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Φλαμπουράτης σχολίασε τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας λέγοντας ότι «για εμάς δεν έχει νόημα τυχόν αποχή των βουλευτών αυτών». «Ζητάμε από 162 βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αν αυτό γίνει μπορεί να αποφευχθούν οι εθνικές εκλογές. Το μέτρο για εμάς δεν είναι οι 151 βουλευτές αλλά οι 162» τόνισε.
Σχολιάζοντας, την «αντιφατικότητα» των δηλώσεων της Αριστερής Πλατφόρμας είπε ότι προκύπτει από τη γνώση που έχουν ότι με την ψήφο τους θα ρίξουν την κυβέρνηση. «Δεν έχει ξαναγίνει αριστεροί βουλευτές να ρίξουν αριστερή κυβέρνηση» συμπλήρωσε με νόημα.
Όσον αφορά στις δηλώσει στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ότι είναι αυτοί που εκφράζουν «τα ιερά και τα όσια της παράταξης», ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε στην διάσπαση του ΚΚΕ. «Θα ήθελα να θυμίσω στον σύντροφο Πετράκο την ιστορία με τη διάσπαση του ΚΚΕ. Όποιος οδηγεί τα πράγματα στη διάσπαση θεωρεί ότι αυτός υπερασπίζεται ιερά και τα όσια της παράταξής του», είπε συγκεκριμένα ενώ εκτίμησε ότι θεωρεί πως «είναι δύσκολο να μπει στη Βουλή ένα κόμμα Λαφαζάνη».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκλογών ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι «ένας που καταψήφισε την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος στην κυβέρνηση που καταψήφισε».
Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε και στην Πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας ότι με την στάση της την περασμένη Παρασκευή «σαν να διαφοροποιήθηκε πολύ», ενώ όπως είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου «έχασε την ευκαιρία ενώ θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη πρόεδρος της Βουλής».
«Δεν την βλέπω αρχηγό κόμματος γιατί οι αρχηγοί δεν γίνονται από την τηλεόραση. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αριστεράς γίνονται μέσα από τους αγώνες», είπε αναφερόμενος σε τυχόν αρχηγικές της βλέψεις. Σχολιάζοντας την στάση της είπε ότι «όλα αυτά απορρέουν από την προσωπικότητα του ανθρώπου» και πρόσθεσε ότι «οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, πάνω από το όριο δεν είναι».