Mέρκελ: Μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΕΕ το προσφυγικό, από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Mέρκελ: Μεγαλύτερος κίνδυνος για την ΕΕ το προσφυγικό, από την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το ζήτημα των προσφύγων ίσως εξελιχθεί στο επόμενο σημαντικό ευρωπαϊκό εγχείρημα, στο οποίο θα κληθούμε να δείξουμε εάν είμαστε όντως ικανοί να δράσουμε από κοινού», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της χθες στο ZDF.

Η Ανγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε ότι το ζήτημα του ασύλου μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση απ' ό,τι η ελληνική κρίση. Ερωτηθείσα σχετικά με τις 200 επιθέσεις εμπρησμού που σημειώθηκαν φέτος εναντίον ιδρυμάτων που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο στη Γερμανία, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε συγκεκριμένα: «Αυτά τα κρούσματα δεν ταιριάζουν στη χώρα μας».

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική για το συγκεκριμένο θέμα, η Καγκελάριος υπογράμμισε την ανάγκη κατάρτισης λίστας ασφαλών χωρών προέλευσης, όπου οι πολίτες δεν κινδυνεύουν από βία ή από διώξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ μεταναστευτικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ