Σε δημοπρασία τα οπίσθια του... Σαντάμ Χουσεΐν - iefimerida.gr

Σε δημοπρασία τα οπίσθια του... Σαντάμ Χουσεΐν

Χουσεΐν Σαντάμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μπρούτζινα οπίσθια από το άγαλμα του τελευταίου δικτάτορα του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, που αναποδογυρίστηκε στη Βαγδάτη μετά την αμερικανική εισβολή, πρόκειται να δημοπρατηθούν στην Αγγλία. Το κομμάτι αφαίρεσε από το άγαλμα ο Νάιζελ Έλι, πρώην στρατιωτικός της Βρετανίας, ο οποίος ήταν παρών στην πτώση του αγάλματος και εξηγεί: «Οι αμερικανοί στρατιώτες για λόγους ασφαλείας είχαν κλείσει την πλατεία με τανκς, αλλά εγώ ήθελα οπωσδήποτε ένα κομμάτι από το ιστορικό άγαλμα. Έτσι ρώτησα τους πεζοναύτες και ένας απ' αυτούς μου είπε: «Κανένα πρόβλημα φιλαράκο, με την άνεσή σου».

Ο κ. Έλι τότε αφαίρεσε τα οπίσθια με σφυρί και λοστό. Αρχικά ήθελε ένα μικρό κομμάτι ίσα-ίσα να χωράει στην τσέπη του, αλλά τελικά κατέληξε με τον 60 εκατοστών «πωπό» του Σαντάμ.

Αργότερα συνελήφθη στο Κουβέιτ όπου έγινε έρευνα στο φορτηγάκι του για κλοπιμαία. Ο κ. Έλι δήλωσε πως τα οπίσθια είναι... προστατευτικό του φορτηγού και αφέθηκε ελεύθερος. Πλήρωσε απλώς 385 λίρες Αγγλίας για έξτρα βάρος αποσκευών στο αεροδρόμιο.

Μετά από όλα αυτά, ο «πωπός» του Σαντάμ θα δημοπρατηθεί στις 27 Οκτωβρίου και αναμένεται η τιμή πώλησης να φτάσει τις 10.000 λίρες Αγγλίας.

«Το μέρος του αγάλματος είναι μέρος της μοντέρνας ιστορίας» δήλωσε ο Τσαρλς Χάνσον, ιδιoκτήτης του οίκου Hansons Auctioneers που θα δημοπρατήσει τα οπίσθια του δικτάτορα. «Θα ελκύσει στρατιωτικούς, συλλέκτες αντικειμένων τέχνης και όλους όσους ενδιαφέρονται για τα μεγάλα γεγονότα που σχημάτισαν τον κόσμο που ζούμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ