Η μικρή Ανγκελα Μέρκελ -Πρόσφυγας έδωσε στην κόρη της το όνομα της Καγκελαρίου επειδή δεν την απέλασαν - iefimerida.gr

Η μικρή Ανγκελα Μέρκελ -Πρόσφυγας έδωσε στην κόρη της το όνομα της Καγκελαρίου επειδή δεν την απέλασαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις γεννήθηκε, αλλά ήδη ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει το όνομά της. Είναι η μικρή Ανγκελα Μέρκελ.

Το όνομα της Καγκελαρίου της Γερμανίας έδωσε στη νεογέννητη κόρη της μία πρόσφυγας από την Γκάνα. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της, επειδή της χορηγήθηκε άσυλο και της επιτράπηκε να παραμείνει στη χώρα.

Η 26χρονη Οφίλια Αντε, γεννημένη η ίδια σε μία πόλη κοντά στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Ακρα, έδωσε στο παιδί της το όνομα Ανγκελα Μέρκελ Αντε, σύμφωνα με το ληξιαρχείο του Ανόβερου. Η Αντε ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την Καγκελάριο, καθώς τη θεωρεί σπουδαία γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα είπε η εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού που έχει την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα όπου διαμένει η πρόσφυγας.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε σε πόλη της κεντρικής Γερμανίας την 2α Φεβρουαρίου, ωστόσο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αυτήν την εβδομάδα την είδηση. Η Γερμανία ενέκρινε την αίτηση της Αντε για χορήγηση ασύλου νωρίτερα φέτος και της έδωσε άδεια παραμονής διάρκειας τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, η Μέρκελ είχε γίνει πρωταγωνίστρια ενός άλλου περιστατικού με πρόσφυγες. Ηταν όταν ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, αφού πρώτα εξήγησε στην Καγκελάριο ότι η οικογένειά της κινδυνεύει να απελαθεί στο Λίβανο, έπειτα από τέσσερα χρόνια παραμονής στη Γερμανία. Βλέποντας το παιδί να κλαίει, η Μέρκελ την χτύπησε στην πλάτη και της είπε ότι η Γερμανία δε μπορεί να δέχεται οποιονδήποτε θέλει να μείνει εκεί, με αποτέλεσμα να επικριθεί από τα διεθνή ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ πρόσφυγας άσυλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ