Το ΔΝΤ πιέζει την Ευρώπη για ελάφρυνση χρέους -Το «μήνυμα» της Βελκουλέσκου - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ πιέζει την Ευρώπη για ελάφρυνση χρέους -Το «μήνυμα» της Βελκουλέσκου

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους, για ελάφρυνση χρέους, έστειλε μέσω της Ντέλια Βελκουλέσκου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Ανυπομονούμε να εργαστούμε με τις αρχές για να αναπτύξουμε το δικό τους οικονομικό πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες και να πάρουν οι Ευρωπαίοι εταίροι αποφάσεις για ελάφρυνση χρέους που θα επιτρέψουν να γίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας», σημείωσε η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, στην «αποχαιρετιστήρια» γραπτή δήλωσή της, καθώς αποχώρησε από τη χώρα μας.

Το ΔΝΤ θα αξιολογήσει τη συμμετοχή του στην παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, μόλις γίνουν τα βήματα στο πρόγραμμα των αρχών και την ελάφρυνση χρέους και αναμένεται στο χρόνο της πρώτης αξιολόγησης για το πρόγραμμα του ESM, πρόσθεσε η Βελκουλέσκου. Αυτή άλλωστε είναι και η πάγια θέση του ΔΝΤ, την οποία έχει εκφράσει και η Κριστίν Λαγκάρντ, ότι για να συνεχιστεί η εμπλοκή του Ταμείο στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά και να υπάρξει ελάφρυνση χρέους, καθώς το ΔΝΤ έχει τονίσει σε όλους τους τόνους πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας δουλέψαμε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Το μνημόνιο κατανόησης που συμφωνήθηκε ανάμεσα στις αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Θέτει τις μακροπρόθεσμες πολιτικές για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα και της βιώσιμης ανάπτυξης», σημειώνει ακόμη στη δήλωσή της η κ. Βελκουλέσκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ