Δυσαρέσκεια Πανούση για την τροπολογία συνταξιοδότησης ένστολων - iefimerida.gr

Δυσαρέσκεια Πανούση για την τροπολογία συνταξιοδότησης ένστολων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή του αντέδρασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κατάθεση τροπολογίας για τη συνταξιοδότηση στρατιωτικών και όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.

Κάνοντας λόγο για αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας, τονίζεται ότι αυτή η κίνηση βρίσκει ριζικά αντίθετη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων άσκησης των καθηκόντων του ανωτέρω προσωπικού».

Με την τροπολογία αυτή τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 3865/2010 (σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου ώστε ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης (βασική και αναλογική) να εφαρμόζεται για όλους όσους (περιλαμβανομένων και των στελεχών των ΕΔ, των ΣΑ και του ΠΣ) έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν από την Υπηρεσία από 1.1.2015 και μετά (αντί για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την εν λόγω ημερομηνία).

Επίσης, ορίζεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος που αποχωρούν από την υπηρεσία από την επομένη της ημερομηνίας δημοσίευσης του υπό ψήφιση νόμου και μετά, δικαιούνται σύνταξη εφόσον έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους και 40 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, στα οποία συνυπολογίζονται οι προβλεπόμενοι στην παράγραφο 4 του άρθρου 20 του νόμου 3865/2010 χρόνοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ