Τσίπρας: «Προϋπολόγισαν 54,5 εκ. ευρώ αλλά ξόδεψαν... 168» - iefimerida.gr

Τσίπρας: «Προϋπολόγισαν 54,5 εκ. ευρώ αλλά ξόδεψαν... 168»

Αλέξης Τσίπρας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξήσεις χωρίς προηγούμενο στα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια» του υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι τα κονδύλια αυτά έφτασαν στα 168 εκ. ευρώ στην τριετία 2009-2011.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε, σε χτεσινή συνέντευξη τύπου, έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη τα οποία τεκμηριώνουν την υπέρογκη αύξηση των μυστικών κονδυλίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2009 ο προϋπολογισμός των δαπανών ήταν 18,5 εκ. ευρώ αλλά τελικά εκταμιεύτηκαν 57 εκ. ευρώ ήτοι αύξηση κατά 210%. Το ίδιο τροπάριο συνεχίστηκε και τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είχε προϋπολογίσει 18 εκ. ευρώ αλλά τελικά εκταμιεύθηκαν 68 εκ. δηλαδή αύξηση κατά 270%! Και το 2011, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, τα μυστικά κονδύλια έφτασαν ήδη στα 43 εκ. ευρώ ενώ και πάλι είχαν προυπολογιστεί 18 εκ ευρω. Συνολικά στα τρία τελευταία χρόνια προβλεπόταν δαπάνη 54,5 εκ. ευρώ, αλλά τελικά τα μυστικά κονδύλια έφτασαν στα 168 εκ. ευρώ

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε καταθέσει στις 4 Σεπτεμβρίου ερώτηση στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας ενημέρωση αλλά όπως τόνισε ο κ. Σαχινίδης, δήλωσε αναρμόδιος, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδης είπε ότι οι δαπάνες αυτές είναι απόρρητες.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν ζήτησε να μάθει που πήγαν τα λεφτά αλλά γιατί υπάρχει αυτή η αύξηση και ποιος την διέταξε. Επισήμανε ότι δημιουργείται ζήτημα ηθικής τάξης και πρόσθεσε ότι «σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για τον λαό μας, όπου όλα τα υπουργεία καλούνται να μειώσουν δαπάνες άκρως απαραίτητες για τη κοινωνική συνοχή, λεφτά υπάρχουν πολλά στα απόρρητα κονδύλια και αν δεν υπάρχουν τα δημιουργούμε με μια υπουργική απόφαση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ