Είναι ένα πραγματικά ιδανικό καλοκαιρινό πιάτο.
Με μια φετούλα ψωμί ολικής ψημένη, ίσως και λίγη φέτα, κάνει ένα πλήρες γεύμα ή μάλλον τρώτε τρεις φορές στο σπίτι και στο γραφείο με αυτά τα υλικά!
Υλικά
- 200 γραμμάρια φακές μαύρες ή πράσινες, χοντρές
- 4 φετούλες σολωμό καπνιστό
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- Λίγο τζίτζερ σκόνη
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο λευκό
- Λίγο κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό
- Φρεσκοτριμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τις φακές σε αλατισμένο νερό, σουρώστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν στο ψυγείο
- Καθαρίστε το πορτοκάλι και βγάλτε τη φλούδα από μερικές φέτες που θα χρησιμοποιήσετε
- Κόψτε χοντρά ξύσμα από φλούδα πορτοκάλι και φλούδα λεμόνι
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
- Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το ξύσμα, λίγο χυμό πορτοκάλι και λίγο χυμό λεμόνι
- Ρίξτε το τζίτζερ σε σκόνη (μια πρέζα), το ελαιόλαδο και το ξύδι μπαλσάμικο
- Ανακατέψτε καλά τη σαλτσούλα σας
- Ρίξτε τη σαλτσούλα πάνω από τις φακές
- Να μην είναι υπερβολικά τα υγρά, με μέτρο
- Χτίστε τις φακές να είναι όμορφες και βάλτε τις στο πιάτο, προσθέστε λίγο ξύσμα από πάνω και τον κόλιαντρο
- Προσθέστε τις φέτες σολωμού
- Πιπέρι παντού και είναι έτοιμο!
Αν θέλετε μπορείτε να χτίσετε τις φακές σε διόροφο: φακές, σολωμός, φακές και σολωμός πάλι.
Προσθέστε σαλάτα ρόκα ή άλλη, κρεμμύδι σε ροδέλες και μια βραστή πατάτα. Αλλο πιάτο!
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο