Με παρακάλια και πιέσεις προς τους βουλευτές η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου - iefimerida.gr

Με παρακάλια και πιέσεις προς τους βουλευτές η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αγώνα να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και την μείωση του αφορολόγητου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση αφού υπάρχουν βουλευτές που διαμηνύουν ανοικτά ότι δεν ψηφίσουν συγκεκριμένες διατάξεις και ιδιαίτερα εκείνες για τις συλλογικές συμβάσεις.

Όπως αναφέρε και χτες το iefimerida.gr, στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για το κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα. Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συζητήθηκε χτες για δεύτερη ημέρα στη Βουλή, και βουλευτές όπως η Λούκα Κατσέλη δηλώνουν την αντίθεσή τους στη διάταξη για τις συλλογικές συμβάσεις (άρθρο 37). Μάλιστα η κ. Κατσέλη δήλωσε ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει ως έχει.

δεν ζητήθηκε από την Τρόικα η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επέμεινε ότι το άρθρο 37 δεν πρόκειται να αλλάξει, παρότι η Τρόικα δια στόματος του κ. Μορς δηλώνει ότι ποτέ

Μάλιστα στη χτεσινή συνεδρίαση του ΚτΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, η πρώην υπουργός Οικονομικών Λούκα Κατσέλη είπε ότι «αυτά δεν είναι δεν είναι μέτρα, είναι φιλελεύθερη ιδεοληψία. Και μάλιστα εξυπηρετείτε και συμφέροντα.» για να της απαντήσει σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος: «εαν πιστεύετε ότι η κυβέρνηση είναι ανήθικη, ρίξτε την».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε και χτες ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, και σημείωσε ότι είναι «ανοικτός» για διορθωτικές αλλαγές, αρκεί να μην έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ