Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά σύνορα στο Αιγαίο» - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά σύνορα στο Αιγαίο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μίλησε τόσο για το πρόβλημα στο μεταναστευτικό όσο και για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση διάρκειας μεγαλύτερης της μιας ώρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή του Κινήματος Μίλτο Κύρκο, ζήτησε από την κυβέρνηση «να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει το διαχωρισμό: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις». Πρόσθεσε δε πως αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την προκλητική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της» επαναλαμβάνοντας ότι «μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ