Το γεγονός ότι η συμφωνία προβλέπει δύσκολα και επώδυνα μέτρα παραδέχθηκε ο Γιώργος Σταθάκης, αλλά ταυτόχρονα τη χαρακτήρισε ως την καλύτερη δυνατή που μπορούσε να επιτευχθεί, με βάση το πλαίσιο που τέθηκε στη Σύνοδο Κορυφής.
Ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στο Mega, ανέφερε αρκετές φορές ότι με το νέο μνημόνιο η δημοσιονομική προσαρμογή θα είναι ηπιότερη. «Με το προηγούμενο πρόγραμμα η Ελλάδα καλείτο την περίοδο 2015-2018 να παράγει πλεονάσματα της τάξης του 4,3% κατά μέσο όρο ετησίως, τώρα μιλάμε για μια πολύ ήπια προσαρμογή, καθώς η Ελλάδα καλείται να δημιουργήσει πλεονάσματα εφέτος -0,5%, το 2016 0,5%, το 2017 1,75% και το 2018 3,5%», εξήγησε.
Σε ερώτηση για τη στάση της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Σταθάκης απάντησε ότι «Είμαστε στο ίδιο κόμμα και έχουμε χώρο διαλόγου αρκετό» και πρόσθεσε πως το βασικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει κανείς είναι εάν «αυτό στο οποίο καταλήξαμε είναι βιώσιμο, εάν είναι καλό για τη χώρα και αν προσπαθεί να κάνει ό,τι κάνει με το δικαιότερο δυνατό τρόπο όσον αφορά τις επιπτώσεις στις διάφορες κοινωνικές ομάδες». Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μετρήσει μεγάλες απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, εκτίμησε πως οι εξελίξεις θα είναι ομαλές και ζήτησε αναμονή ως την ψηφοφορία της Πέμπτης.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το αν το Βερολίνο θα βάλει «τρικλοποδιές» στη συμφωνία είπε πως η Αθήνα ακολούθησε τη συντεταγμένη διαδικασία, επόμενο βήμα είναι η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, μετά η συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής και η ψήφιση της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όπου απαιτείται.