«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [εικόνες] - iefimerida.gr

«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [εικόνες]

NDP Photo Agency
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρατεταμένο το χειροκρότημα και στις δύο παραστάσεις της παραγωγής «Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που παρουσιάστηκε σε μετάφραση –σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Αυγούστου.

Στις 21.00, 8.000 θεατές βρέθηκαν στον ιερό χώρο της Επιδαύρου και χειροκρότησαν τόσο τη σκηνοθετική ματιά του Θωμά Μοσχόπουλου όσο και τον θίασο που εντυπωσίασε δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Χειροκρότημα δεν απέσπασε μόνο η αρτιότητα της παράστασης αλλά και η τοποθέτηση των εργαζομένων του ΚΘΒΕ μετά την υπόκλιση.

Αφού ευχαρίστησαν τους θεατές, τους ενημέρωσαν για τις δυσκολίες του οργανισμού και για το γεγονός ότι οι ίδιοι, παρόλο που παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών, επιμένουν να παραμένουν ενεργοί και όχι απεργοί.

«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» δεν έχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό. Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ