Αλεξιάδης: Δεν είναι μόνο το περιστατικό στην Κνωσό -Παρατυπίες και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις - iefimerida.gr

Αλεξιάδης: Δεν είναι μόνο το περιστατικό στην Κνωσό -Παρατυπίες και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις

(EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει με πολιτική γνωριμία και κάλυψη εξουσίας, προειδοποίησε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μετά από την αποκάλυψη για φοροδιαφυγή στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό. Υπενθυμίζεται ότι για μία ημέρα το κατάστημα αναμνηστικών στην Κνωσό- το οποίο ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού- δεν είχε εκδόσει ούτε μία απόδειξη για μία ολόκληρη ημέρα και είχε πλαστή ταμειακή μηχανή.

Το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες και σε άλλες κρατικές και ημικρατικές επιχειρήσεις, είπε ο κ. Αλεξιάδης, που διεμήνυσε «Θα ελέγξουμε τα πάντα». Ειδικά για την υπόθεση στην Κνωσό, ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως υπάρχει ένα «διαχειριστικό σκέλος», που αφορά την κλοπή χρημάτων του Δημοσίου, και ένα «καθαρά φορολογικό» σκέλος, καθώς θα πρέπει να διαπιστωθεί αν μια δημόσια υπηρεσία είχε επιλέξει το δρόμο της φοροδιαφυγής σε βάρος του ίδιου του κράτους.

Σημείωσε ακόμη πως οι ελεγκτές διαπίστωσαν την απάτη ελέγχοντας τις εισπράξεις του καταστήματος μόνο για μια ημέρα, και δεν γνωρίζουν τι γινόταν όλες τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με τον προπηλακισμό εφοριακών σε πανηγύρι στη Ρόδο, επανέλαβε πως όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική θα είναι στόχος τακτικότατων και εξονυχιστικών ελέγχων. «Έχουν εξασφαλίσει την καλύτερη σχέση με την Εφορία», είπε με νόημα.

Τέλος, αναφερόμενος στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ επαναβεβαίωσε πως το μέτρο «έχει τελειώσει ως προς την ένταξη», όμως δεν μίλησε συγκεκριμένα για τις αλλαγές που σχεδιάζονται. Σημείωσε ωστόσο πως θα πρόκειται για τροποποιήσεις σχετικά μικρής κλίμακας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τρύφων Αλεξιάδης Κνωσός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ