Η κληρονόμος της BMW Johanna Quandt που πέθανε ήταν η τελευταία που συνέδεε τη μάρκα με το καθεστώς των Ναζί [βίντεο] - iefimerida.gr

Η κληρονόμος της BMW Johanna Quandt που πέθανε ήταν η τελευταία που συνέδεε τη μάρκα με το καθεστώς των Ναζί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Johanna Quandt, σύζυγος του Herbert Quandt, του Γερμανού μεγαλο-βιομηχάνου που έσωσε τη BMW τη δεκαετία του ’50 από την οικονομική καταστροφή και τον αφανισμό και την έκανε ότι είναι σήμερα, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Η κ. Quandt ήταν μετά το θάνατο του συζύγου της μεγαλομέτοχος της BMW και η δεύτερη πιο πλούσια γυναίκα της Γερμανίας πίσω από την κόρη της Sabine Klatten, ενώ μετείχε κατά καιρούς και στο εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με το θάνατό της κλείνει ουσιαστικά το νεφελώδες κεφάλαιο για το ρόλο των Quandt στη ναζιστική Γερμανία, καθώς ήταν η τελευταία που είχε ζήσει τη συγκεκριμένη εποχή και ας μην είχε τότε κάποια σχέση με την οικογένεια.

Αν γνωρίζετε γερμανικά μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ «Das Schweigen der Quandt» -σε απόδοση «Η σιωπή των Quandt»- που προβλήθηκε στο κρατικό κανάλι της Γερμανίας και αναλύει τις σχέσεις των ιδιοκτητών της BMW με το τότε καθεστώς και πως προώθησαν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Γενικά και όχι μόνο για τη BMW, η περίοδος του ναζισμού εξακολουθεί να στοιχειώνει τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BMW ναζί τζοάνα Κουάντ αυτοκίνητο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ