Ευρωπαίος αξιωματούχος: Είναι πιθανή μια νέα χρηματοδότηση-γέφυρα - iefimerida.gr

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Είναι πιθανή μια νέα χρηματοδότηση-γέφυρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε άλλη ενδιάμεση χρηματοδότηση και αρκετά στελέχη να δηλώνουν αισιόδοξα ότι οι συνομιλίες για το τρίτο πακέτο στήριξης θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο, εντούτοις η εξίσωση δεν έχει λυθεί.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που μίλησε στην Καθημερινή, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και, στο πλαίσιο αυτό, «δεν αποκλείεται να χρειαστεί δάνειο-γέφυρα». Σημείωναν, δε, ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν και να εγκριθούν και «αυτό πρέπει να γίνει γρήγορα». Ωστόσο, πρόσθεταν ότι «προς το παρόν, η προσπάθεια είναι να κλείσει η συμφωνία πριν από τις 20 Αυγούστου».

Ενδεικτικά της δυσκολίας που υπάρχει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι και τα όσα ανέφεραν από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). «Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς πριν από την 20ή Αυγούστου», υποστήριζαν από την κυβέρνηση, αλλά πρόσθεταν με νόημα ότι για να συμβεί αυτό, θα πρέπει «όλες οι πλευρές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου».

Για να λάβει την πρώτη δόση του νέου προγράμματος η Ελλάδα έγκαιρα και να μη χρειαστεί χρηματοδότηση-γέφυρα, θα πρέπει μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνουν συζητήσεις επί του κειμένου του νέου Μνημονίου, ώστε αυτό να λάβει την οριστική του μορφή. Στη συνέχεια, θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική δράση που θα επιτρέψει στο Eurogroup (πιθανώς να συνεδριάσει στις 14 του μήνα) να εγκρίνει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα. Αν δεν υλοποιηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, η τελική προθεσμία είναι η ψήφιση του Μνημονίου και του νέου πακέτου προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της πρώτης δόσης στις 18 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόγραμμα-γέφυρα Ευρωζώνη μνημόνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ