Αβραμόπουλος σε Τσίπρα: Ορίστε την Αρχή για την είσπραξη της ευρωπαϊκής βοήθειας για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος σε Τσίπρα: Ορίστε την Αρχή για την είσπραξη της ευρωπαϊκής βοήθειας για τους πρόσφυγες

ΕUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος την Τρίτη.

Σε αυτή κατέστησε σαφή στον πρωθυπουργό την επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Παράλληλα, ο Έλληνας Επίτροπος συνομίλησε για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού στο Καλαί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπερνάρ Καζανέβ και Τερέσα Μέι, αντίστοιχα.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση για την καλύτερη διαχείριση της μετανάστευσης, που θα αντιμετωπίζει όλα τα μέρη της αλυσίδας, από την άμεση ανάγκη να σώζουμε ζωές έως την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών με φίλες χώρες, την καταπολέμηση των διακινητών, την αποτελεσματικότερη εφαρμογή επιχειρήσεων επιστροφής, καθώς και την υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου και των συνόρων», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ