Διήμερο ταλαιπωρίας από αύριο λόγω των απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς - iefimerida.gr

Διήμερο ταλαιπωρίας από αύριο λόγω των απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόκκινο θα χτυπήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Αττικής καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) πραγματοποιούν την Πέμπτη και την Παρασκευή 48ωρη απεργία, ενώ ανακοινώθηκε και απεργία των ταξί ως απάντηση στα μέτρα Ραγκούση για την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, δηλαδή Μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, τραμ και τρόλει θα τραβήξουν χειρόφρενο για 48 ώρες από αύριο Πέμπτη και μέχρι την Παρασκευή.Παράλληλα με νέα απεργία απαντούν οι ιδιοκτήτες ταξί στις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος, που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν 24ωρη απεργία την Παρασκευή, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας τους και πορεία προς τη βουλή. Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του κλάδου.
Οι αυτοκινητιστές απορρίπτουν το νομοσχέδιο και ζητούν την επαναφορά του Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα ενώ θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση.

Σαν να μην έφτανε η διήμερη ταλαιπωρία από τις απεργίες στις συγκοινωνίες, οι κάτοικοι της Αθήνας (αλλά και αρκετών πόλεων της περιφέρειας) θα πρέπει να ζήσουν για τουλάχιστον μία ακόμα εβδομάδα με τους τόνους των σκουπιδιών που συσσωρεύονται καθημερινά στους δρόμους απειλώντας τη δημόσια υγεία και δυσκολεύουν τις μετακινήσεις, αφού οι εργαζόμενοι στους δήμους αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζοντας τις καταλήψεις στους ΧΥΤΑ ως τις 19 Οκτωβρίου.

Το απεργιακό δελτίο των επόμενων ημερών

  • 24ωρη απεργία τα ταξί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου
  • 3ημερη απεργία οι μηχανοδηγοί και οι ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου.
  • 24ωρη απεργία τα ταξί και τα βυτιοφόρα στις 19 Οκτωβρίου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ