Μαζεύουν υπογραφές για να αστυνομεύεται η παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου - iefimerida.gr
KID

Μαζεύουν υπογραφές για να αστυνομεύεται η παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου

Εθνικός Κήπος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους τελευταίους μήνες γονείς έχουν αναφέρει, ότι στην παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου στο κέντρο της Αθήνας, διάφοροι άνδρες Ασιατικής καταγωγής φωτογραφίζουν ή επιχειρούν να φωτογραφίσουν παιδιά που παίζουν εκεί, χωρίς βέβαια την άδεια των συνοδών των παιδιών.

Το γεγονός ότι το περιστατικό αυτό επαναλαμβάνεται, δημιούργησε την έντονη ανησυχία των γονιών, που υποπτεύονται ότι πρόκειται για συστηματική προσπάθεια καταγραφής των παιδιών που επισκέπτονται την παιδική χαρά. Χωρίς να μπορεί να επιβεβαιωθεί, υπάρχει η υποψία ότι πρόκειται για κάτι οργανωμένο και πιθανότατα επικίνδυνο για τα ίδια τα παιδιά.

Την ανησυχία αυτή επιβεβαίωσε και ο διοικητής του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος (ΤΑ Συντάγματος, οδός Μιμνέρμου 6-8), όταν οι γονείς απευθύνθηκαν εκεί ζητώντας την τοποθέτηση μόνιμου αστυνομικού στο χώρο της παιδικής χαράς. Ωστόσο, το αίτημα αυτό μπορεί να είναι πραγματικό βάσιμο, εάν γίνει γραπτώς και υπογραφεί από ενδιαφερόμενους γονείς. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί συλλογή υπογραφών στην παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011, 5-6 μμ και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011, 11-12 το πρωί (σε περίπτωση που ο Εθνικός Κήπος είναι κλειστός, θα πραγματοποιηθεί στην παιδική χαρά Ζαππείου).

Είναι σημαντικό να μπορούν γονείς και παιδιά να χρησιμοποιούν την μεγαλύτερη παιδική χαρά του κέντρου της πόλης, όπως και οποιαδήποτε άλλη παιδική χαρά, νιώθοντας ασφάλεια.

Παρακαλούμε, ειδοποιήστε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα στο τηλέφωνο 210 7257000 σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη συμπεριφορά στον Εθνικό Κήπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ