Μετεωρίτης... συγκρούστηκε με την οικογένεια Κομήτη - iefimerida.gr

Μετεωρίτης... συγκρούστηκε με την οικογένεια Κομήτη

κομήτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν το επίθετό σου είναι Κομήτης, θα πρέπει να διαθέτεις χιούμορ και υπομνή ώστε να δέχεσαι τα πειράγματα από γνωστούς και φίλους περί διαστήματος, πυραύλων και πλανητών. Όταν όμως σε λένε Κομήτη και στο σπίτι σου πέφτει ένας μετεωρίτης, αξίας 88.000 ευρώ, τότε δέχεσαι όλα τα αστεία του κόσμου.

Ένας μετεωρίτης σε μέγεθος αβγού έπεσε στο σπίτι της οικογένειας Κομήτη, στα προάστια του Παρισιού και δημιούργησε ρωγμή στη στέγη. Η πτώση έγινε κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι, όταν η οικογένεια απουσίαζε για διακοπές. Μετά την επιστροφή τους, η κυρία Μαρτίν Κομήτη, λογίστρια στο γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, παρατήρησε διαρροή από τη σκεπή και φώναξε κάποιον να τη φτιάξει. Ο επισκευαστής ρίχνοντας μία πρώτη ματιά δήλωσε πως μόνο πτώση αντικειμένου από τον ουρανό μπορεί να προκαλέσει τέτοια ζημιά.

Και τότε βρέθηκε ο μετεωρίτης, μία πέτρα σε σχήμα αβγού και βάρους 88 γραμμαρίων. Η κυρία Κομήτη κάλεσε τον ειδικό σε ορυκτά Αλέν Καριόν, ο οποίος δήλωσε πως «πρόκειται για μία εξαιρετική και σπάνια ανακάλυψη». «Στην Γαλλία τα τελευταία 400 χρόνια έχουν πέσει μόνο 50 μετεωρίτες και αυτός είναι ο πρώτος που πέφτει σε ακτίνα 80 χλμ γύρω απ'το Παρίσι», είπε ο ειδικός στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο μετεωρίτης είναι ένα θραύσμα χονδρίτη ο οποίος προέρχεται από την Κύρια Ζώνη Αστεροϊδών ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία. Ο Χονδρίτης δημιουργήθηκε στην αυγή του ηλιακού συστήματος. Μετεωρίτες όπως αυτός έπεσαν στη Γη επί δισεκατομμύρια χρόνια, και έσπειραν πιθανώς τον πρώιμο πλανήτη με οργανικό υλικό.

Η κυρία Κομήτη αρνείται να πουλήσει τον μετεωρίτη παρά την υψηλή τιμή πώλησης 1000 ευρώ το γραμμάριο: «Ένα κομμάτι της άγνωστης για μας συναρπαστικής ιστορίας του διαστήματος έπεσε πάνω μας. Είναι σαν παραμύθι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ