Τρισέ: «Η κρίση είναι συστημική και απειλεί την Ευρωζώνη» - iefimerida.gr

Τρισέ: «Η κρίση είναι συστημική και απειλεί την Ευρωζώνη»

Ζαν Κλοντ Τρισέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους εξελίσσεται σε κρίση συστημική, η οποία απειλεί το χρηματοοικονομικό σύστημα ολόκληρης της Ευρωζώνης, εξέφρασε σήμερα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Η κρίση έχει προσλάβει συστημική διάσταση. Η κρίση χρέους των κυβερνήσεων έχει περάσει από τις μικρές οικονομίες σε κάποιες μεγαλύτερες. Η κρίση είναι συστημική και πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αναφερόμενος μάλιστα στην Ελλάδα τη χαρακτήρισε «παράδειγμα χώρας που επέδειξε ανάρμοστη συμπεριφορά».

Στην ομιλία του από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ.Τρισέ τόνισε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν «ξεκάθαρες αποφάσεις» απέναντι στην κρισιμότητα της κατάστασης στην Ευρωζώνη, κατέστησε σαφές σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ. Στο βαθμό που η αναβολή της συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου θα «επιτρέψει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων», στο ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της κρίσης χρέους, «αυτό είναι σημαντικό», καθώς είμαστε «στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας κρίσης»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ