Ο πιο γελοίος ουρανοξύστης της Κίνας βρίσκεται σε ένα χωριό - iefimerida.gr

Ο πιο γελοίος ουρανοξύστης της Κίνας βρίσκεται σε ένα χωριό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Huaxi είναι διάσημο στην Κίνα επειδή είναι το χωριό με τους πιο πλούσιους κατοίκους σε ολόκληρη τη χώρα. Τώρα έχει και άλλον ένα λόγο να υπερηφανεύεται, καθώς έχει πλέον τον πρώτο του ουρανοξύστη, ο οποίος βέβαια είναι ιδιαιτέρως κιτς.

Το Huaxi έχει 2000 καταγεγραμμένους κατοίκους, στην πλειοψηφία τους αγρότες, οι οποίοι μην έχοντας τί να κάνουν τα λεφτά που διαθέτουν, αποφάσισαν να βάλει ο καθένας τον οβολό του ώστε να χτιστεί ο ουρανοξύστης. Όλοι ανεξαιρέτως, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το νέο τους κτίριο που μοιάζει με το κύπελλο του Μουντιάλ και το ύψος του αγγίζει τα 328 μέτρα.

Ο πιο γελοίος ουρανοξύστης της Κίνας βρίσκεται σε ένα χωριό | iefimerida.gr 0

Ο ουρανοξύστης, που είναι το 15ο ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, αφήνοντας πίσω του τον πύργο του Άιφελ και το Chrysler Building της Νέας Υόρκης, ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 4 χρόνια και κόστισε περίπου 346 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ