Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτες, θυμάρι - iefimerida.gr

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτες, θυμάρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μυστικό είναι μισό ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά

  • Ένα ψάρι για φούρνο (τσιπούρα, λιθρίνι κλπ) 600-800 γραμμάρια
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 4 ντομάτες μέτριες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό, θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο νερό

Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς 
  • Πλύντε καλά το ψάρι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας
  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες ή πολύ μικρά κομμάτια για να ψηθούν
  • Ψιλοκόψτε και το κρεμμύδι
  • Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες
  • Κόψτε το λεμόνι σε ροδέλες
  • Βάλτε το ψάρι στο ταψάκι πυρέξ, αλατίστε το και στις δύο πλευρές και μέσα στην κοιλιά
  • Βάλτε μια ροδέλα λεμόνι στην κοιλιά του ψαριού, μαϊντανό και θυμάρι
  • Τοποθετήστε το κρεμμύδι κομμένο παντού στον πάτο του ταψιού
  • Τοποθετήστε τις πατάτες και τις ντομάτες από πάνω
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • Ελαιόλαδο παντού
  • Ρίξτε ένα ποτήρι νερό και το λευκό κρασί
  • Αφήστε το ψάρι να ψηθεί για 30-40 λεπτά το πολύ
Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτες, θυμάρι | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ψάρι φούρνο πατάτες ντομάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ