Το μυστικό είναι μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Υλικά
- Ένα ψάρι για φούρνο (τσιπούρα, λιθρίνι κλπ) 600-800 γραμμάρια
- 4 πατάτες μέτριες
- 4 ντομάτες μέτριες
- 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- Μαϊντανό, θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί
- Λίγο νερό
Εκτέλεση
- Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Πλύντε καλά το ψάρι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας
- Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες ή πολύ μικρά κομμάτια για να ψηθούν
- Ψιλοκόψτε και το κρεμμύδι
- Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες
- Κόψτε το λεμόνι σε ροδέλες
- Βάλτε το ψάρι στο ταψάκι πυρέξ, αλατίστε το και στις δύο πλευρές και μέσα στην κοιλιά
- Βάλτε μια ροδέλα λεμόνι στην κοιλιά του ψαριού, μαϊντανό και θυμάρι
- Τοποθετήστε το κρεμμύδι κομμένο παντού στον πάτο του ταψιού
- Τοποθετήστε τις πατάτες και τις ντομάτες από πάνω
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- Ελαιόλαδο παντού
- Ρίξτε ένα ποτήρι νερό και το λευκό κρασί
- Αφήστε το ψάρι να ψηθεί για 30-40 λεπτά το πολύ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο