Βίτσας: Χρειαζόμαστε εκλογές αμέσως μετά τη συμφωνία - iefimerida.gr

Βίτσας: Χρειαζόμαστε εκλογές αμέσως μετά τη συμφωνία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές «αμέσως μετά» την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο [παρά εκλογές]» και «βάση τη λαϊκή εντολή» τόνισε ο κ. Βίτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ταυτόχρονα απέρριψε το σενάριο συγκρότησης ενός κυβερνητικού σχήματος ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, ο κ. Βίτσας άφησε αιχμές προς τους εσωκομματικούς αντάρτες λέγοντας ότι «η διαφορετικότητα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενότητα». «Καλύτερα να χρεοκοπήσει μια πολιτική ρητορική παρά μια κοινωνία», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Βίτσας.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την κάλπη είπε πως βασικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με συγκεκριμένη στοχοθεσία σε πολλούς τομείς και συντονισμένες δράσεις ώστε να επιτευχθεί σταδιακά μια συνολική αναμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου. «Αυτό σημαίνει αναδιάταξη και του ιδιωτικού τομέα, που είναι πλήρως συνδεδεμένος με το Δημόσιο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο «Σχέδιο Β» που ετοίμαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο κ. Βίτσας επισήμανε πως ο στόχος της κυβέρνησης ήταν εξαρχής να υπάρξει μια ωφέλιμη συμφωνία, προσθέτοντας πως «δεν δίνει μεγάλη σημασία» σε οτιδήποτε βρίσκεται στο περιθώριο αυτής της προσπάθειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ