Εκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ ζήτησε η Τουρκία - Λόγω Κούρδων και ISIS - iefimerida.gr

Εκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ ζήτησε η Τουρκία - Λόγω Κούρδων και ISIS

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τρίτη θα συναντηθούν εκτάκτως οι πρεσβευτές των 28 κρατών - μελών του ΝΑΤΟ έπειτα από αίτημα της Τουρκίας.

Στόχος της Αγκυρας είναι τα μέλη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να διαβουλευτούν σχετικά με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων ανταρτών και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την άλλη.

Η Τουρκία «ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει» διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.

«Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία» προστίθεται, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Άγκυρα επικαλέστηκε το άρθρο 4 της Συνθήκης του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, που επιτρέπει σε ένα εκ των μελών του να ζητήσει τη διεξαγωγή διαβουλεύσεων όταν εκτιμά «ότι μία απειλή υφίσταται σε βάρος της εδαφικής του ακεραιότητας, της πολιτικής του ανεξαρτησίας ή της ασφάλειάς του» σύμφωνα με την ανακοίνωση

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΑΤΟ Τουρκία Κούρδοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ