ΠΑΣΟΚ: Μπροστά στο plan B Βαρουφάκη, τα σχέδια Λαφαζάνη ωχριούν - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Μπροστά στο plan B Βαρουφάκη, τα σχέδια Λαφαζάνη ωχριούν

(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για εφιαλτικό σχεδιασμό Βαρουφάκη, αδίστακτες μεθοδεύσεις και ποινικά κολάσιμες πράξεις κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Καθημερινής σχετικά με το Plan B Βαρουφάκη.

«Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι με εντολή Τσίπρα και εκτέλεση Βαρουφάκη, υπήρξε ένας εφιαλτικός σχεδιασμός, καθώς και ενδεχόμενη συνέργεια σε ποινικά κολάσιμες πράξεις σχετικά με το νόμισμα και την οικονομία της χώρας, με αδίστακτες μεθοδεύσεις» λέει σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη και προσθέτει: «Μπροστά τους τα σχέδια Λαφαζάνη για εισβολή στο Νομισματοκοπείο ωχριούν». Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι αναμένει «την επίσημη τοποθέτηση της Κυβέρνησης, αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης».

Σημειώνει δε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί πια να σιωπά, ούτε να κρύβεται πίσω από πράξεις ή παραλείψεις Υπουργών και συνεργατών του, τους οποίους λίγους μήνες πριν τους χαρακτήριζε «σημαντικό κεφάλαιο» της διαπραγμάτευσης». Και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «ευθέως και με ειλικρίνεια και να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό, για το ποιοι ήταν οι σχεδιασμοί αυτοί, αν υπήρξαν πράγματι προπαρασκευαστικές πράξεις, αν είχε αρχίσει να εκτελείται το εν λόγω σχέδιο και τελικά με ποίου εντολή αυτό εκπονήθηκε».

Κίνημα: Να καταδικάσει ο Τσίπρας τον πρώην υπουργό του

Το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου τονίσει πως οι σχεδιασμοί αυτοί είναι «καθ’ υπέρβαση της εκλογικής εντολής και επομένως χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, του φορολογικού απορρήτου και των νόμων που αφορούν την υπεξαίρεση υλικού από τις δημόσιες υπηρεσίες».

Καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για το «ποιες είναι τελικά οι προθέσεις του, για το πού οδηγεί τη χώρα, καταδικάζοντας αμετάκλητα τον πρώην υπουργό του για τις εκτός δικαιοδοσίας και δημοκρατικής εντολής μεθοδεύσεις του και ζητώντας ο ίδιος τη διερεύνησή τους από τη δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε άλλη στάση, όπως αυτή που έχει τηρήσει μέχρι τώρα, θα είναι ομολογία συνενοχής».

Και το Κίνημα καταλήγει: «Η αποτίμηση του Πρωθυπουργού για το αν ο υπουργός του είναι καλός οικονομολόγος αφήνει παγερά αδιάφορους τους Έλληνες που καλούνται να σηκώσουν το βάρος των συνεπειών της διαπραγμάτευσης τους, δηλαδή τα 50 δισεκατομμύρια νέο χρέος που θα απαιτηθεί μετά από αυτό το εξάμηνο. Το κρίσιμο εδώ είναι αν λειτούργησαν εντός των δικαιοδοσιών τους όπως αυτές ορίζονται από το νόμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ κίνημα plan B Γιάνης Βαρουφάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ