Κατρούγκαλος για την Τρόικα στα υπουργεία: Θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος για την Τρόικα στα υπουργεία: Θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε

(EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίτευξη της συμφωνίας είναι προτεραιότητα, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ για τις ενδεχόμενες άλλες εξελίξεις σημείωσε ότι αυτές θα κριθούν ανάλογα με τις προοπτικές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οταν ρωτήθηκε για το αν θα δεχθεί την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στο υπουργείο, ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ απάντησε: «Θα αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε στη φάση αυτή που είμαστε». Ανέφερε ακόμη πως «ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαπραγμάτευση, αυτή τη στιγμή συζητιέται ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Σε μια πρώτη φάση, από ότι φαίνεται θα είναι ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Σταθάκη που θα διεξάγει τη διαπραγμάτευση. Στα τεχνικά κλιμάκια, δηλαδή, στα κατώτερα, θα γίνονται οι επαφές εκατέρωθεν».

Εαν χρειαστεί βέβαια, θα διαπραγματευτούμε, συμπλήρωσε. «Προέχει να γίνει η συμφωνία και η διαπραγμάτευση είναι μια υποχρέωση», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν λεφτά για συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας είπε: «έχουμε τα χρήματα αυτά χωρίς να είναι εύκολο να τα εξασφαλίσουμε την περίοδο αυτή, στην οποία κινούμαστε. Αλλά να μην ανησυχεί κανείς. Όλα θα πληρωθούν στην ώρα τους».

Για τα ενδεχόμενα είτε διεξαγωγής εκλογών είτε συγκρότησης μιας άλλης κυβέρνησης. «Προσπαθούν κάποιοι και να μας αποδώσουν την ιδιοκτησία των μέτρων και να συγκυβερνήσουμε μαζί τους. Σαν να μην υπήρχε καμία διαφορά. Επομένως αυτό που κατά τη γνώμη μου αποκλείεται είναι εμείς να γίνουμε ίδιοι με εκείνους. Ακριβώς γιατί τότε αυτό θα σήμαινε ματαίωση του ελληνικού λαού», είπε ο υπουργός Εργασίας.

«Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συμφωνία και μετά να δούμε ανάλογα με τις προοπτικές που δημιουργούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - εγώ πιστεύω και εξακολουθώ να θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο να αποκατασταθεί, αν όχι η ιδεολογική ενότητα τουλάχιστον ένα κοινό βάδισμα των διαφορετικών τάσεων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Κατρούγκαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ