Σαλάτες, αγγούρι, καρότα …το καλοκαίρι έχουμε την τάση να προτιμούμε τα ωμά λαχανικά για να αποφύγουμε τα περιττά κιλά ή να χάσουμε όσα πήραμε τον χειμώνα.
«Είναι λάθος να τρώμε ωμά λαχανικά. Αυτό μπορεί να ερεθίσει σοβαρά το έντερο. Μπορείτε να τρώτε λαχανικά, αλλά βρασμένα» συμβουλεύει η γιατρός Florence Thorez, στο Madame Figaro.
Aυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα να τρώμε κολοκυθάκια μπριάμ, μελιτζάνες βραστές και ντομάτες σε σάλτσα. Το ίδιο ισχύει και για τα κρέατα, όπως αναφέρει: ψητό κρέας κρύο, στήθος κοτόπουλου είναι ό,τι καλύτερο μαζί με λίγη σαλάτα. Προς αποφυγήν είναι το ρύζι, το λευκό ψωμί και τα μακαρόνια. Όχι να τα καταδικάσουμε εντελώς, αρκεί να τα βάζουμε σε πολύ μικρή ποσότητα στα πιάτα μας.
Το καλύτερο με τη ζέση είναι τα φρούτα, ωμά, σε χυμούς, σε κομπόστα, σε σαλάτα ή με γιούρτι. «Το βασικό είναι να τρώει κανείς μικρές ποσότητες» επιμένει η διατροφολόγος. Είναι βασικό, όπως τονίζει, να μην τσιμπολογάμε αλλά να βρίσκουμε το χρόνο να τρώμε λίγο και κανονικά, ώστε να αποφεύγουμε το φούσκωμα. Δεν επιτρέπεται με τίποτα να πίνουμε αναψυκτικά, φουσκώνουν την κοιλιά και προσθέτουν κιλά.
Δείτε τα πιάτα που προτείνει η γαλλίδα διατροφολόγος:
1. Γιαούρτι με φρούτα
2. Εντελώς άπαχο κρέας με σαλάτα, σε μικρή ποσότητα
3. Ρύζι πλήρες με τη φλούδα, χωρίς βούτυρο
4. Ψωμί πλήρες, μαύρο, μακαρόνια ολικής
5. Σαλάτες ελαφρές, σε μικρή ποσότητα
6. Σολωμός με σάλτσα γιαουρτιού
7. Κολοκυθάκια τουρλού, με σάλτσα φέτας