Spiegel: O Βαρουφάκης σχεδιάζει πανευρωπαϊκή πολιτική κίνηση - iefimerida.gr

Spiegel: O Βαρουφάκης σχεδιάζει πανευρωπαϊκή πολιτική κίνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδια για το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης κάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του στο περιοδικό Spiegel.

Τη σχεδίαση Ευρωπαϊκής συμμαχίας ετοιμάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας τα πλάνα του μέσω δηλώσεών του στην έντυπη έκδοση του Spiegel. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, η δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης, η οποία δεν θα αποτελεί κόμμα με την στενή έννοια του όρου, θα δώσει την ευκαιρία έκφρασης σε όσους επιθυμούν να «αναζωογονήσουν» τη δημιοκρατία.

Στη συγκρότηση της Ευρωπαϊκής συμμαχίας μάλιστα θα είναι ευπρόσδεκτα ακόμη και μέλη του γερμανικού CDU, του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ. «Όλοι όσοι θέλουν πραγματικά να "αναζωογονήσουν" τη δημοκρατία στην Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτοι, ακόμη και συντηρητικά στελέχη, ακόμη και στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της κυρίας Μέρκελ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βαρουφάκης διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μία ευρωπαϊκή υπερκομματική κίνηση και όχι κόμμα ενώ τονίζει ότι στην κίνηση αυτή τον ωθεί ο φόβος «να πέσει η ήπειρος σε χέρια αντιευρωπαϊστών, όπως η Μαρί Λεπέν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Spiegel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ