«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] - iefimerida.gr

«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανή Κάρολιν Κόσι, δεν ήταν ένα συνηθισμένο μοντέλο. Ηταν η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Playboy. Ωστόσο αυτό, όπως δηλώνει τώρα, της κατέστρεψε τη ζωή και την ψυχολογία.

Eμφανίστηκε για πρώτη φορά στις σελίδες του περιοδικού το 1981, πριν αποκαλυφθεί ότι είναι τρανσέξουαλ. Αλλά το περιοδικό της ζήτησε να φωτογραφηθεί ξανά μία δεκαετία αργότερα και αφού είχε γίνει γνωστή η αλλαγή φύλου της, καθιστώντας την το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που εμφανίστηκε ποτέ ανάμεσα στα διάσημα κουνελάκια.

Τώρα η 60χρονη πλέον Κάρολιν μιλάει στο Cosmopolitan για την αλλαγή της και το πώς την αντιμετώπισε ο κόσμος, ενώ παράλληλα προωθεί το βιβλίο με τα απομνημονεύματα της με τίτλο «My story»

Οπως αποκάλυψε, γεννήθηκε αγόρι, με το όνομα Μπάρι, όμως όσο μεγάλωνε διαπίστωνε ότι ένιωθα καλύτερα να παίζει με κούκλες και να φοράει κοριτσίστικα ρούχα. Το αποτέλεσμα ήταν να πέφτει συχνά θύμα εκφοβισμού στο σχολείο.

Ενώ είχε ήδη αρχίσει να αισθάνεται περισσότερο κορίτσι παρά αγόρι, χρειάστηκε ένα μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για να συνειδητοποιήσει πως προτιμάει τα αγόρια από τα κορίτσια και στην αρχή σκεφτόταν ότι μάλλον είναι γκέι.

Καθώς μεγάλωνε περισσότερο, άρχισε να αφήνει τα μαλλιά της να μακραίνουν, αλλά διαπίστωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες δεν την πλησίαζαν, γιατί προτιμούσαν αγόρια και τα γκέι μπαρ δεν την άφηναν να μπει, γιατί νόμιζαν ότι ήταν τραβεστί. Κατάλαβε ότι είναι τρανσέξουαλ μόνο όταν συνάντησε μία άλλη τρανσέξουαλ για πρώτη φορά.

Τότε αποφάσισε να κάνει την αλλαγή, η οποία θα μπορούσε να γίνει δωρεάν σύμφωνα με το εθνικό σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αλλά υπήρχε μια παγίδα. Κατ 'αρχάς, έπρεπε να αξιολογηθεί από έναν ψυχίατρο και στη συνέχεια να περιμένει δύο χρόνια να εγκριθεί η χειρουργική επέμβαση της και άλλα τόσα για να φτάσει στην κορυφή της λίστας αναμονής για τη διαδικασία.

Αν ήθελε να κάνει τη χειρουργική επέμβαση της νόμιμα, δεν μπορούσε να περιμένει τόσο πολύ - πράγμα που σήμαινε ότι θα έπρεπε να συγκεντρώσει τα δικά της χρήματα.

Έτσι άρχισε να εργάζεται ως showgirl, διάστημα κατά το οποίο πάντα εμφανιζόταν ως γυναίκα και ποτέ τρανσέξουαλ. Ετσι αρχικά έβγαλε αρκετά χρήματα για να βάλει εμφυτεύματα στήθους. Στη συνέχεια ερωτεύτηκε έναν άνδρα και τον ακολούθησε στο Κουβέιτ, όπου την πλημμύρισε με δώρα, κοσμήματα, φορέματα, και ένα διαμέρισμα ρετιρέ. Ωστόσο, ο άντρας της είπε ότι αν συνέχιζαν τη σχέση, δεν θα της επέτρεπε να εγχειριστεί και αναγκάστηκε να διαλέξει να ακολουθήσει το όνειρο της.

Μετά τον χωρισμό τους το 1974, απέκτησε επιτέλους αρκετά χρήματα για τη χειρουργική επέμβαση της κάνοντας στριπτίζ στη Ρώμη. Οταν κατάφερε να πάρει ένα μικρό ρόλο σε μια ταινία του James Bond, κλήθηκε να ποζάρει για το Playboy, για πρώτη φορά, το 1981.

Ωστόσο, το θριαμβευτικό συναίσθημα από τη φωτογράφιση της δεν κράτησε πολύ, αφού ένα χρόνο αργότερα, το 1982, η βρετανική ταμπλόιντ News of the World έδωσε αμέτρητα χρήματα για να αγοράσει ένα από τα παλιά αρχεία του νοσοκομείου στο οποίο γεννήθηκε το μοντέλο, αποδεικνύοντας ότι η Κάρολιν ήταν κάποτε Μπάρι.

«Από τη στιγμή που συνέβη, έψαχνα να κρυφτώ, έκανα ακόμα και απόπειρα αυτοκτονίας. Απλά αισθάνθηκα ντροπή και αμηχανία»

Οσο για το πώς το ξεπέρασε αποκαλύπτει ότι «βαρέθηκα να ντρέπομαι για κάτι που δεν ήταν στο χέρι μου. Δεν φταίω εγώ για το πώς γεννήθηκα»

Δυστυχώς, όταν ήταν έτοιμη να δουλέψει ξανά, οι ρόλοι που της έδιναν ήταν παρωδίες των τρανσέξουαλ, ενώ ο παρουσιαστής Howard Stern σε συνέντευξη της εμφανίστηκε ντυμένος γυναίκα και της έδωσε ένα λουκάνικο.

«Απλά ένιωσα ότι δεν το χρειάζομαι αυτό. Δε θα τρελαθώ. Δεν ήθελα να συνεχίσω αυτό το τσίρκο, και σταμάτησα την καριέρα μου εκεί», είπε.

Ευτυχώς, οι καιροί έχουν αλλάξει από τότε. Η ίδια πόζαρε για το Playboy και πάλι, αυτή τη φορά φιγουράροντας στο εξώφυλλο του 1991.

«Ήθελα να το κάνω γιατί ήθελα να δείξω σε όλους τους ετεροφυλόφιλους αναγνώστες του Playboy ότι τα τρανσέξουαλ άτομα θα μπορούσε να είναι σέξι και ελκυστικά και να σπάσω τις προκαταλήψεις που έχουν για μας», είπε.

Πλέον η Κάρολιν είναι παντρεμένη και ευτυχισμένη και δίνει τη συμβουλή της για τους ανθρώπους που βρίσκονται στη δική της θέση: «Το φύλο σας δεν έχει να κάνει με το τι είναι ανάμεσα στα πόδια σας. Ξέρω ότι πολλοί τρανσέξουαλ ενοχλούνται από τα γεννητικά όργανα που δεν ταιριάζουν με την ταυτότητα του φύλου τους, αλλά θέλω να καταλάβετε ότι τα γεννητικά όργανα δεν καθορίζουν το φύλο σας»

«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 0
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 3
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 4
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 5
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 6
«Σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω»: Η πρώτη τρανσέξουαλ που φωτογραφήθηκε για το Playboy εξομολογείται [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ