Γιούνκερ: «Συζητάμε για κούρεμα χρέους τουλάχιστον 50%» - iefimerida.gr

Γιούνκερ: «Συζητάμε για κούρεμα χρέους τουλάχιστον 50%»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της φήμης που κυκλοφορεί εδώ και μέρες για κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά τουλάχιστον 50% ήρθε χτες το βράδυ δια στόματος του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση, ο κ. Γιούνκερ παραδέχτηκε επίσημα ότι το σενάριο που εξετάζει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα «κούρεμα» (haircut) των ελληνικών ομολόγων πάνω από 50%.

Στην ερώτηση ότι στη συνοδό κορυφής της 21ης Ιουλίου αποφασίστηκε κούρεμα 21% του ελληνικού χρέους και τώρα μιλάμε για ένα κούρεμα 50 έως 60%, ο κ. Γιούνκερ είπε: «Μιλάμε για περισσότερο», ενώ τόνισε πως: «Δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί ο κίνδυνος μίας μετάδοσης του προβλήματος σε άλλη χώρα μέλος».

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δήλωση ευρωπαίου αξιωματούχου σε ανώτατο επίπεδα, σχετικά με τη συνολική και βιώσιμη λύση που συζήτησαν κατ' ιδίαν την Κυριακή οι Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί και δεσμεύτηκαν να μας παρουσιάσουν ως το τέλος του μήνα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ