Λαπαβίτσας: Η έξοδος από το ευρώ θα έχει αρχικά μια περίοδο δυσκολίας - iefimerida.gr

Λαπαβίτσας: Η έξοδος από το ευρώ θα έχει αρχικά μια περίοδο δυσκολίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κώστας Λαπαβίτσας τοποθετήθηκε ξανά υπέρ του πλάνου της επιστροφής στη δραχμή, λίγες ώρες μετά την ψήφιση και του 2ου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων ενόψει της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Ο βουλευής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι από την αρχή ένας εκ των φανατικότερων υποστηρικτών της επιστροφής στη δραχμή, επιβεβαίωσε πως το Plan B σαφέστατα περιλαμβάνει έξοδο από την νομισματική ένωση.Σύμφωνα με τον ίδιο σε περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου Β΄ «θα υπάρξει αρχικά μια περίοδος δυσκολίας» και γι' αυτό ζήτησε προετοιμασία γιατί, όπως εξήγησε, «αν το αποφασίσουμε μια Κυριακή βράδυ ότι τη Δευτέρα φεύγουμε, θα υπάρξει χάος».

«Θα υπάρξει αρχικά μια περίοδος δυσκολίας και γι'αυτό πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία. Αν το αποφασίσουμε μια Κυριακή βράδυ ότι τη Δευτέρα φεύγουμε, θα υπάρξει χάος» είπε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ρωτήθηκε για το πόσοι θα αντέξουν αυτή τη δυσκολία, απάντησε: «Γι' αυτό χρειάζεται να γίνει με γνώση του κόσμου». Ο Λαπαβίτσας επιτέθηκε, μάλιστα, στα ΜΜΕ γιατί, όπως είπε, «δεν έχουν επιτρέψει να γίνει μια σωστή συζήτηση για το θέμα» ενώ άφησε αιχμές και για την κυβέρνηση λέγοντας ότι «αυτό που εφαρμόσαμε είναι το σχέδιο Σόιμπλε, για να μην υπάρχει η εικόνα ότι τον κερδίσαμε».

Ολοκληρώνοντας, στάθηκε κατά των εκλογών τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θα προκαλούσαν ακόμη περισσότερα προβλήματα» ενώ διευκρίνισε ότι όσοι διαφωνούν δεν θέλουν «ούτε να πέσει η κυβέρνηση, ούτε να διασπαστει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτό που ζητάμε είναι επιστροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, να αποσυρθεί αυτό που κάνουμε» συμπλήρωσε.

Διάψευση Λαπαβίτσα για τα περί εξόδου από την ΕΕ ως μέρος του Plan B

Αρχικά λόγω παρερμηνείας αναφέρθηκε πως ο κ.Λαπαβίτσας είχε δηλώσει πως στο Plan B περιλαμβάνεται έξοδος από την ΕΕ, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Μάλιστα ο βουλευτής Ημαθίας με γραπτή δήλωση του το διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του νωρίς το μεσημέρι διέψευσε ότι υποστήριξε ότι το Plan B περιλαμβάνει και έξοδο από την ΕΕ.

«Σε δημοσίευμα του διαδικτυακού τύπου που έχει αναπαραχθεί ευρύτατα, αναφέρεται ότι έκανα την εξής δήλωση : «Το σχέδιο Β΄ προφανώς θα περιλαμβάνει και έξοδο από την Ε.Ε.»

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έχω κάνει τέτοιον ισχυρισμό. Πρόκειται για ψευδή και παραπλανητική περιγραφή των θέσεών μου για την εναλλακτική πορεία της χώρας.

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ο.Ν.Ε. διότι η συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα την πνίγει.

Η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν συνεπάγεται και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κώστας Λαπαβίτσας ΣΥΡΙΖΑ Δραχμή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ