H πρώτη σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μεϊμαράκη στη Βουλή - iefimerida.gr

H πρώτη σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μεϊμαράκη στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρό μπρα-ντε-φερ εκτυλίχθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά τις ομιλίες τους στη Βουλή για τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων.

Την πρώτη βολή εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, απαντώντας στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, διερωτήθηκε ειρωνικά για ποιο λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν δέχτηκε τη συμφωνία των 2 δισεκ. ευρώ για την οποία μιλά σήμερα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία για 2 δισεκ. ευρώ», σημείωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας με νόημα ότι «πολλοί από εμάς πρέπει να παραδεχτούμε λάθη σε αυτόν τον τόπο».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι, παρά τα όσα λέγονται, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πετύχει πολύ ψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και να λάβει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα.

«Η πραγματικότητα είναι πως ποτέ δεν υπήρχε δυνατότητα εξόδου από το Μνημόνιο με το χρέος στο 180% και να πηγαίνει στο 200%», προσέθεσε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος απάντησε πως μετά τις ευρωεκλογές του περσινού Μαΐου οι εταίροι ζητούσαν «όλο και κάτι παραπάνω», τη στιγμή που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «έλεγαν στους ξένους ‘εμείς ερχόμαστε, μην ακούτε την κυβέρνηση Σαμαρά’».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να εμποδίσουν τους έλληνες πολίτες «να νιώσουν τα οφέλη των θυσιών που έγιναν το 2013 και 2014» και να εμποδιστεί η πετυχημένη ολοκλήρωση της 4ετίας, που θα οδηγούσε σε εκλογική ήττα της Κουμουνδούρου.

«Αλλά δεν θα σας μιμηθούμε, γιατί σας καταλαβαίνω, εσείς υποφέρετε περισσότερο επειδή συγκρουστήκατε με την πραγματικότητα», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζοντας όμως ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ακούσει μερικές φορές τους παλιότερους πολιτικούς, που άλλωστε κι αυτοί «ψήθηκαν» στο αμόνι της διαπραγμάτευσης.

Αιφνιδίασε η ανταπάντηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος αναρωτήθηκε – αν ο κ. Μεϊμαράκης έχει δίκιο – πώς είναι δυνατό η πλειοψηφία του λαού να συνεχίζει να εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. «Πώς γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει διπλό σκορ σε κάθε δημοσκόπηση;», αναρωτήθηκε, χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόντρα Μεϊμαράκης Τσίπρας Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ