Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Μέχρι πότε θα ανέχεστε την Ζωή; - iefimerida.gr

Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Μέχρι πότε θα ανέχεστε την Ζωή;

(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία λύση στο θέμα της προέδρου της βουλής ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τοποθέτησή του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει «Ως πότε θα την ανέχεστε», με αφορμή το τελευταίο «επεισόδιο» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την επιστολή της προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Κάνει μαθήματα συνταγματικού δικαίου στην συνταγματολόγο πρόεδρο της Δημοκρατίας και μιλά για υπουργούς που αναγκάζονται να νομοθετήσουν και βουλευτές που εξαναγκάζονται να ψηφίσουν. Είναι μία προσβλητική συμπεριφορά απέναντι σε όλους και κυρίως απέναντι σε εσάς. Πρέπει να δώσετε μία απάντηση», είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. «Για εμάς είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να κατέβει από την έδρα της, να πάψει να έχει το προσωπικό της κανάλι προβάλλοντας τους φίλους της και να περιοριστεί στα βουλευτικά της καθήκοντα».

«Πάψτε να βαφτίζετε την τεμπελιά, αντιμνημονιακό αγώνα»

Ο κ. Θεοδωράκης στράφηκε και ενάντια στους βουλευτές της κυβέρνησης, που σε τηλεοπτικές δηλώσεις του λένε πόσο τους στεναχωρούν τα μέτρα και πόσο καταλαβαίνουν το λαό που δεν τα θέλει, όπως είπε. «Παριστάνουν τα θύματα. Αν κάτι πρέπει να τους στεναχωρεί είναι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που έφεραν τη χώρα σε χειρότερη σημείο από εκεί που την είχαν αφήσει οι προηγούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Πρέπει να δουλέψουμε. Και να πάψουν να βαφτίζουν την τεμπελιά και την ανικανότητα ως αντιμνημονιακό αγώνα. Τολμήστε να πείτε αλήθεια».

«Ξανακάνατε το λάθος κ. Τσίπρα»

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το ίδιο λάθος, δηλώνοντας ότι δεν πιστεύει τη συμφωνία. «Είστε πρωθυπουργός της χώρας. Πού το λέτε; Στο λαό που πρέπει να πληρώσει, του λέτε να μην το κάνει; Οτι δεν έχει περιθώρια να πετύχει η συμφωνία; Δεν είναι προσβολή απέναντι στον κόσμο αυτό;».

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είναι διαφορετικό να λέει κάποιος ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις στο πρόγραμμα και άλλο να λέει ότι δεν το πιστεύει. «Κάναμε προτάσεις χθες. Αυτός είναι ο νέος πατριωτισμός. Να είσαι χρήσιμος. Κάντε και εσείς το ίδιο και αφήστε την μουρμούρα. Κάποιοι μου θυμίζουν τα πριγκιπόπουλα, που τους υποσχέθηκαν μόνο γλέντια και τώρα πρέπει να πάνε στο μέτωπο να πολεμήσουν και νιώθουν άβολα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι το μνημόνιο θέλει πολύ δουλειά.

«Δεν μπαίνουμε στον εμφύλιο των μνημονίων για το ποιο είναι καλύτερο. Αλλά έχει γίνει κοινή συνείδηση στον κόσμο ότι τα μνημόνια δεν θα σώσουν τη χώρα. Θα τη σώσουν οι μεγάλες αλλαγές και πρέπει να προετοιμαστείτε και εσείς για αυτές».

«Καθυστερήσατε για το νόμο για τα κανάλια. Όμως γιατί να αποφασίζει ο υπουργός για το ποια θα εκπέμπουν κι όχι το ΕΣΡ;» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Βολές για Βαλαβάνη

Ο κ. Θεοδωράκης έριξε τα βέλη του και στην Νάντια Βαλαβάνη για την πολύκροτη υπόθεση της ανάληψης που έκανε η μητέρα της, πριν επιβληθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων. «Η οικονομία πεθαίνει. Τα capital control που τόσο επιπόλαια προκαλέσατε, έχει διαλύσει τα πάντα. Το είχαν προβλέψει άλλωστε και μανάδες υπουργών», είπε και χαρακτήρισε ντροπιαστικό τον τρόπο που αντέδρασε η πρώην υπουργός, μετά από την αποκάλυψη, καθώς- όπως σημείωσε- έβγαλε μία ανακοίνωση 1.010 λέξεων, χωρίς μία γεμάτη απάντηση και «ίσως ένα συγνώμη στο λαό».

«Εμείς από το Μάρτιο είχαμε φέρει ένα σημαντικό θέμα. Δεν νοείται βουλευτής να έχει λεφτά στο εξωτερικό. Πρέπει ο πολιτικός κόσμος να παίρνει το ρίσκο που παίρνουν όλοι οι πολίτες που έχουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες», ανέφερε ακόμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ