Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηταν καθισμένη και πολύ σκεπτική η πρόεδρος της βουλής πριν πάρει το λόγο γύρω στις 18:00 το απόγευμα, εναντίον της κυβέρνησης, γνωρίζοντας μάλλον ότι με την ομιλία της αυτή κόβει οριστικά τη σχέση της με τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέρουμε ως σήμερα.

Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Δίπλα της κάθησε για λίγο ο Δημήτρης Στρατούλης αλλά η πρόεδρος της βουλής παρέμεινε σκεπτική.

Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Τότε, ζητάει το λόγο, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της συζήτησης του νέου πακέτου μέτρων, στις επιτροπές.

Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Και αρχίζει ένα καταιγιστικό κατηγορώ εναντίον της κυβέρνησης. Στα χέρια της κρατάει τις 990 περίπου σελίδες μέτρων που πρέπει να ψηφιστούν απόψε το βράδυ.

Η Ζωή τα έψαλε στον Τσίπρα: Είναι Αριστερά αυτή; [εικόνες] | iefimerida.gr 6

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα να ψηφίσω το νομοσχέδιο. Ως επικεφαλής του τομέα Δικαιοσύνης την προηγούμενη περίοδο δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω αυτό το νομοσχέδιο. Ως πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω διαδικασίες που καθιστούν τη Βουλή διακοσμητική, αίρουν την εγγυητική λειτουργία Κοινοβουλίου και καταστρατηγούν τη συνείδηση βουλευτών» ειπε στην ομιλία της.

«Τι κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αυτή;» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Υπο καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού από ξένες χώρες προς τη δική μας κυβέρνηση, εισάγεται χωρίς δυνατότητα τροποποίησης ένα νομοθέτημα, με το οποίο επιχειρείται μείζον παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης με τρόπο που καταλύει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τη διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης» είπε, για να προσθέσει: «Το νομοθέτημα εξαναγκάζονται να εισαγάγουν υπουργοί που δεν συμφωνούν με το περιεχόμενό του και εξαναγκάζονται να ψηφίσουν βουλευτές που διαφωνούν με το περιεχόμενό του. Όλα αυτά συμβαίνουν υπό την ευθεία απειλή άτακτης χρεοκοπίας και αποκαλύπτουν ότι με αυτό το νομοσχέδιο επιχειρείται η ολοκλήρωση μιας εκτροπής».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι δανειστές θα φθάσουν στο σημείο να ζητήσουν τη σφραγίδα της Βουλής, προκειμένου «να επικυρώνουν τα φιρμάνια τους».

Η τοποθέτηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου είναι μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και το τελικό ξεκαθάρισμα θα γίνει αύριο στο τετ-α-τετ που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ