Τα συνδικάτα προχωρούν σε μπαράζ κινητοποιήσεων - iefimerida.gr

Τα συνδικάτα προχωρούν σε μπαράζ κινητοποιήσεων

ΑΔΕΔΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κορυφώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων για τις ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, το μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Για αύριο στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή.

Επίσης την Τετάρτη απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, ενώ 10ήμερη απεργία σχεδιάζουν και οι τελωνειακοί.Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα οριστεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19-10-2011 προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη και οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ