Εχει δυο-τρία βασικά μυστικά.
Υλικά
- 450 γραμμάρια κιμάς από σπάλα, με λίγο λίπος
- Αν μπορείτε τα 200 γραμμάρια να είναι αρνίσιος κιμάς, τόσο καλύτερα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ξερό ψωμί 400 γραμμάρια
- 1 κουταλιά ξύδι ποιοτικό κρασιού
- Ρίγανη, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγη κέτσαπ για νοστιμιά επιπλέον
Εκτέλεση
- Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό
- Είναι πολύ βασικό να έχουμε ψωμί στα μπιφτέκια μας
- Γίνονται εξαιρετικά αφράτα, είναι το πρώτο μυστικό!
- Οταν μουλιάσει το ψωμί το στίβουμε πολύ καλά στο χέρι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ
- Ρίχνουμε σε μικρά τρίμματα και την ψίχα ψωμιού
- Μη βάζετε δυόσμο, βαραίνει τη γεύση και σβήνει τη γεύση του κρέατος
- Ο μαϊνταντός είναι προτιμότερος
- Θέλει καλό μασάζ το μείγμα, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα
- Κάντε αρκετά χοντρές μπαλίτσες για μπιφτέκια, όταν ψηθούν να είναι ζουμερά
- Μυστικό νούμερο 2: Θέλουν πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου τα μπιφτέκια
- Ετσι, δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό, κρατούν υγρά και είναι νόστιμα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο