Η Τρόικα που έγινε... κουαρτέτο -Γίνονται περισσότεροι και πιο σκληροί - iefimerida.gr

Η Τρόικα που έγινε... κουαρτέτο -Γίνονται περισσότεροι και πιο σκληροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι μόνο επιστρέφουν αλλά γίνονται περισσότεροι και πιο σκληροί! Ο λόγος για τους επικεφαλής της πάλαι ποτέ Τρόικας, οι οποίοι πατάνε πόδι στην Αθήνα την Παρασκευή και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση.

Ως τώρα οι διαπραγματεύσεις, με οποιαδήποτε μορφή, γίνονταν με τους εκπροσώπους της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Από εδώ και πέρα στο παιχνίδι προστίθεται ένας ακόμα παίκτης, που δεν ξέρει κανείς τι ρόλο θα έχει ήτοι αν θα είναι απλός παρατηρητής ή αν θα πιέσει περισσότερο από τους άλλους επειδή θα δώσει το... χρήμα. Ο λόγος για τον εκπρόσωπο του ESM, ο οποίος καταφτάνει με ολόκληρη ομάδα, μετατρέποντας έτσι την Τρόικα σε Κουαρτέτο. Αν και το όνομα του επικεφαλής του νέου κλιμακίου κρατιέται επί του παρόντος ως επτασφράγιστο μυστικό, το πραγματικό αίνιγμα είναι η εντολή που έχει λάβει για τη στάση του στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Οι πιο υποψιασμένοι βλέπουν ότι οι εκπρόσωποι του ESM θα είναι τα μάτια και τα αυτιά του Eurogroup κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η σκληρή γραμμή του Γ. Ντάισελμπλουμ και κατ' επέκταση του Β. Σόιμπλε, θα φτάνει μέχρι την Αθήνα.

Εκτός από τους... πρωτάρηδες, οι παλιοί θα είναι αλλιώς. Πέρα από το Ράσμους Ρέφερ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κλάους Μαζούχ στο κλιμάκιο της ΕΚΤ, ένα ακόμα νέο πρόσωπο θα κάνει την εμφάνιση του: η Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία αντικατέστησε τον Ρίσι Γκογιάλ. Η αποκαλούμενη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ, δεν είναι πρωτάρα στα θέματα της Ελλάδας, αφού έχει συνυπογράψει πολλές φαρμακερές εκθέσεις για τη χώρα μας, ενώ ήταν η επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Κύπρο. Εκεί, άλλωστε, απέκτησε τα... γαλόνια και τα... παράσημα της σκληρής και άτεγκτης, προκαλώντας πολλές φορές έντονες αντιδράσεις στους Κύπριους διαπραγματευτές για τις θέσεις που εξέφραζε ειδικά όσον αφορά στους μισθούς και στις συντάξεις. Κι επειδή το Ασφαλιστικό θα είναι το υπ' αριθμόν ένα θέμα στις διαπραγματεύσεις, εύκολο είναι να αντιληφθεί κανείς ποια θα είναι η στάση του Ταμείου...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα δανειστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ