«Νίκησε» το θάνατο και παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης [εικόνες] - iefimerida.gr

«Νίκησε» το θάνατο και παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 19 ετών, ο Ανχελ Κορέα χρειάστηκε να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του. Εκτός γηπέδων, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Σήμερα απολαμβάνει ξανά τη φυσιολογική καθημερινότητά του και είδε ένα από τα μεγάλα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα. Φόρεσε τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το Μάιο του 2014, η Ατλέτικο Μαδρίτης πλήρωσε 8 εκ. ευρώ στη Σαν Λορέντσο για να αποκτήσει το 60% των δικαιωμάτων του Κορέα. Ο Κορέα υπέγραψε συμβόλαιο 5ετούς διάρκειας με τους «ροχιμπλάνκος» και έμεινε στη Σαν Λορέντσο για να ολοκληρώσει τη σεζόν, αγωνιζόμενος στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά ήρθε το σοκ.

Διαγνώστηκε όγκος στην καρδιά και στις 18 Ιουνίου, ταξίδεψε εσπευσμένα στη Νέα Υόρκη προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή επέμβαση. Το περσινό καλοκαίρι ήταν το πιο δύσκολο της ζωής του ωστόσο κατάφερε να βγει νικητής, έχοντας την απόλυτη στήριξη της Ατλέτικο.

Η ισπανική ομάδα, κόντρα στα δημοσιεύματα που την ήθελαν να ακυρώνει τη μεταγραφή, κάλυψε όλα τα έξοδα της επέμβασης και στις 13 Δεκεμβρίο ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του. Ο Κορεά είχε ήδη ξεκινήσει ελαφρύ τρέξιμο και προπονήσεις, έπειτα από την άδεια των γιατρών.

«Ο Κορέα έπαιζε για μήνες το πιο σημαντικό ματς της ζωής του και το κέρδισε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ατλέτικο, Ενρίκε Θερέθο και συμπλήρωσε «Στα 20 του έδειξε απίστευτη ωριμότητα και αποτελεί παράδειγμα. Όλοι στην Ατλέτικο τον αγαπούν και πρέπει να τον επαινούμε για την συμπεριφορά του. Ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι, δεν τα παράτησε, αντιμετώπισε την ζωή με αισιοδοξία και δούλεψε κάθε λεπτό της ημέρας για να επιστρέψει στο γήπεδο, για να ενθουσιάσει ξανά τους φιλάθλους με το απίστευτο ταλέντο του».

«Νίκησε» το θάνατο και παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Από την πλευρά του ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του. «Από τότε που ήμουν μικρό παιδί ονειρευόμουν να παίξω στην Ατλέτικο. Πάντα που άρεσε. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, όλο το προπονητικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου και όλους στην Ατλέτικο που με στήριξαν σε αυτήν την δύσκολο περίοδο της ζωής μου. Ευτυχώς μπορώ να κοιτά μπροστά πλέον και είμαι εδώ για να έχω μια σπουδαία χρονιά», τόνισε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Νίκησε» το θάνατο και παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
«Νίκησε» το θάνατο και παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
«Νίκησε» το θάνατο και παρουσιάστηκε επίσημα από την Ατλέτικο Μαδρίτης [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανχελ κορεα Ατλέτικο Μαδρίτης καρδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ