Την μεγάλωσε ο δολοφόνος των γονιών της - iefimerida.gr

Την μεγάλωσε ο δολοφόνος των γονιών της

Βικτώρια Μοντενεγκρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύστερα από συνεχείς έρευνες, ταυτοποιήσεις DNA, η 35χρονη Βικτώρια Μοντενέγκρο ανακάλυψε πως ο Συνταγματάρχης Τέτζλαφ δεν είναι ο πατέρας της. Πέρασαν δέκα χρόνια συνεχούς άρνησης για συνειδητοποιήσει πως ο άντρας που την μεγάλωσε ήταν ο δολοφόνος των γονιών της.

Κατά τη διάρκεια του «βρώμικου πολέμου» στην Αργεντινή, από το 1976 μέχρι το 1983 ο στρατός της δικτατορίας έπαιρνε τα παιδιά από αριστερές μητέρες και τα έδινε σε οικογένειες στρατιωτικών, υπό τον όρο πως δεν θα τους αποκαλύψουν ποτέ την αληθινή τους ταυτότητα.

Η απαγωγή των περίπου πεντακοσίων μωρών αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αργεντινής. Μάταια προσπαθούσαν οι μητέρες να βρουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ έχει δοθεί αμνηστία για άλλα εγκλήματα κατα τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου, δεν υπάρχει κανείς που να μην χαρακτηρίζει τις απαγωγές απάνθρωπες.

Η Βικτώρια Μοντενέγκρο αναφέρει: «Μεγάλωσα με τέτοιο τρόπο, ωστε να νομίζω πως στην Αργεντινή έγινε ένας πόλεμος και πως οι στρατιώτες μας ήταν σε μάχη για την προστασία της δημοκρατίας και πως οτιδήποτε είχε να κάνει με εξαφανίσεις, ήταν ένα ψέμα»

Τραγικό γεγονός αποτελεί η παραδοχή της Καθολικής εκκλησίας πως συνεργαζόταν με τους στρατιωτικούς: «Πίστευαν πως είναι χριστιανική πράξη να μας βαφτίζουν και να μας δίνουν την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι από τους γονείς μας»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ